.

Kronologija nestanka kapetana OS BiH: Koji su motivi ubojstva Miroslava Stojaka

20 Rujan 2016

Nakon što je danas pronađeno tijelo kapetana Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka iz viteškog naselja Stara Bila, koji je nestao pod misterioznim okolnostima u subotu oko 18 sati na području Travnika, stigla je i potvrda je da je on ubijen. Prema navodima policije uhićen je osumnjičeni K. V. koji je već priznao da je počinio ubojstvo. Prema neslužbenim informacijama radi je o Kenanu Varupi.

“Dnevni avaz” donosi kronologiju cijelog slučaja kao i izjave članova obitelji i susjeda ubijenog Stojaka.

Kako je rečeno, od kuće je otišao u subotu u 17 sati. Istog dana, u 18.20 sati, posljednji je s njim putem telefona razgovarao brat Božo.

Prekinuo vezu

– Zvao sam ga, podigao je slušalicu i čuo sam samo šumove. Nakon nekoliko minuta, on je nazvao mene. Pitao sam ga gdje je i kazao mi je da je u Turbetu na roštilju kod nekih prijatelja. Ja sam mu rekao da smo mislili na sijelo kod njega, a on mi je rekao da ne dolazim, da on ima nešto da obavi i onda mi je prekinuo vezu. To je bilo posljednji put da mu je telefon bio u funkciji – rekao je za Avaz, Božo Stojak.

screenshot-4

Miroslavov brat Božo, supruga Katica i sin Marko (Foto: (D. Pucar)

Od tada je telefon Miroslava Stojaka isključen, a obitelj je u nedjelju prijavila slučaj i policiji. U službenom izvješću policija je navela da su Miroslavov automobil pronašli nakon što je muškarac iz okolice Viteza njime doživio prometnu nezgodu u tunelu kod Žepča. Vozač, za kojeg smo neslužbeno saznali da se radi o Kenanu Varupi iz naselja Bukve, kažu u policiji, priveden je i u tijeku jučerašnjeg dana, zbog lošeg psihofizičkog stanja, nije do kraja kriminalistički obrađen.

Obitelj, s druge strane, tvrdi da su automobil pronašli sami. Kako je rekao Miroslavov sin Marko, Ford Focus njegovog oca pronašli su na internetskom oglasniku Pik.ba.

– Vidjeli smo u nedjelju da se automobil prodaje na Piku. Koliko mi znamo, Varupa je imao prometnu nezgodu i nakon toga ga je vlasniku šlepe, koji je došao po auto, prodao za 1.300 KM, a kući se vratio taksijem. Kontaktirali smo čovjeka, koji nam je oko podne poslao slike auta i tvrdio da je vlasnik automobila – rekao je Marko Stojak te je dodao da je ogorčen postupkom policije u Žepču, koja je Varupu, kako tvrdi, pustila nakon udesa.

– Da mi nismo slučajno naletjeli na auto, ne bi ga ni otkrili – tvrdi sin Marko.

Automobil je dovezen u Vitez, a Marko Stojak kaže da u njemu nije vidio tragove nasilja.

screenshot-5

Miroslav Stojak: Nestao u subotu

– Bilo je dosta praznih flaša piva i cigara, a moj otac nije ni pušio ni pio – rekao je Marko.

U policiji im, kako kaže, ne govore ništa u vezi s istragom, tek da rade na tome.

U vrijeme kada smo mi pričali sa obitelji, netko se odazvao njihovom apelu te su dobili informaciju da je Varupa u subotu oko 19 sati sa Stojakovim automobilom viđen na Bukvama. Obitelj kaže da ih je kontaktirala i Vojna policija, koja će, kako su njima rekli, pokrenuti i svoju istragu.

Miran život

Miroslav se, kažu, nikada ni s kim nije svađao, živio je normalnim obiteljskim životom, a kod sebe nije imao ni mnogo novca pa obitelj ne može ni pretpostaviti što se dogodilo.

– Nikada nije kasnio kući niti se s kim svađao, ni on ni njegova braća. Živimo normalnim obiteljskim životom. Kod sebe je imao oko 80 KM, što je podigao dan prije na bankomatu, a ni s računa poslije toga nije podizano ništa pa ne vjerujem ni da je pljačka u pitanju. Stvarno ne znam, bliži se još jedna noć, molim sve one koji znaju išta, da nam jave na broj telefona 063/013-158 – rekla je Miroslavova supruga Katica.

(Autor: D. P. – A. Ka. – Dnevni avaz)

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa