.

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB 11.12.2015.

12 Prosinac 2015

Informacija Ministarstva unutarnjih poslova KSB 11.12.2015.

 

 

KRIMINALITET

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljena su dva krivična djela, a radi se o dvije teške krađe.


JAVNI RED I MIR

Evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o jednom slučaju učestvovanja u tuči i jednom slučaju omalovažavanja ovlaštene službene osobe. U prekršajima su učestvovale tri osobe.


SIGURNOST PROMETA

Dogodilo se 9 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Iz saobraćaja su isključena dva vozila i jedan vozač motornih vozila, uručeno je 210 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentiran je 41 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine.


AKTIVNOSTI POLICIJE


Službenici Jedinice za podršku MUP-a KSB Travnik, policijske uprave Travnik, te policijskih postaja Travnik i Novi Travnik tijekom jučerašnjeg dana sudjelovali su u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Detašmana Federalne uprave policije. Aktivnosti su bile usmjerene na lišenje slobode osoba osumnjičenih za više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata počinjenih u proteklom periodu. Osim lišenja slobode, a na osnovu naredbe općinskog suda Travnik, izvršeni su pretresi stana na tri lokacije na području Travnika i Novog Travnika. Jučerašnja aktivnost je samo dio mjera koje službenici MUP-a KSB Travnik poduzimaju kao podršku aktivnostima FUP-a i drugih agencija za provođenje zakona, a sve u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti za sve građane Kantona Središnja Bosna.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa