.

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB 14.12.2015. godine

14 Prosinac 2015

Informacija za javnost 14.12.2015. godine.

 

 

KRIMINALITET

Tijekom proteklog vikenda na području Županije Središnja Bosna prijavljeno je 6 krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, 1 nasilje u obitelji i 1 krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Dana 14.12.2015.godine oko 04,00 sati prilikom patroliranja u ulici 770.Slavne brdske brigade policijska patrola je u izvršenju teške krađe u trgovačkom objektu „Tama“ zatekla E.V. rođen 2001.godine i E.N. rođen 1998.godine, oba iz Donjeg Vakufa. Osobe su lišene slobode i nad njima se provodi kriminalistička obrada, nakon koje će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužiteljstvu Travnik.


JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 14 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 5 slučajeva učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja, 1 slučaj omalovažavanja ovlaštene službene osobe i 8 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima su učestvovale 23 osobe.


SIGURNOST PROMETA

Dogodila se 21 prometna nezgoda u kojima su 2 osobe teže povrijeđene.

Dana 12.12.2015.godine u 05,30 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Kalibunar, općina Travnik, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je učestvovao I.K. rođen 1986.godine iz Bihaća upravljajući motornim vozilom marke „Škoda-Fabia“, registarskih oznaka A30-O-958 i nepoznati vozač motornog vozila marke Audi, koji se udaljio sa lica mjesta. Prilikom prometne nezgode, teže tjelesne povrede zadobio je I.K., kojem je pružena pomoć u bolnici Travnik. Uviđaj i druge istražne radnje na utvrđivanju uzroka prometne nezgode, kao i pronalaska vozila i vozača preduzimaju službenici krim policije PU Travnik. Vozilo je pronađeno napušteno u mjestu Gospino Vrelo, općina Travnik, a trenutno se radi na pronalasku osobe koja je upravljala navedenim vozilom.

Dana 12.12.2015.godine oko 06,25 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Donje Putičevo, općina Travnik, dogodila se prometna nezgoda u kojoj je učestvovao J.B. rođen 1962.godine iz Travnika, upravljajući motornim vozilom marke „Mercedes“, registarskih oznaka M57-K-151, E.R. rođen 1977.godine iz Travnika upravljajući motornim vozilom „VW-kombi“, N.A. rođen 1976.godine upravljajući motornim vozilo „BMW“, registarskih oznaka A13-O-593 i E.B. rođen 1973.godine iz Travnika upravljajući motornim vozilom marke „Ford“, registarskih oznaka A78-T-888 . Prilikom ove saobraćajne nezgode teže tjelesne povrede zadobio je E.R., kojem je pružena pomoć u  bolnici Travnik. Uviđaj i druge istražne radnje na utvrđivanju uzroka prometne nezgode preduzimaju službenici krim policije PU Travnik.


AKTIVNOSTI POLICIJE

U okviru kampanje „Izaberi život bez oružja“ građani su u Travniku dana 11.12.2015.godine policijskim službenicima prijavili da su priliko čišćenja rijeke Lašve u mjestu Nova Bila pronašli automatsku pušku. Na mjesto pronalaska izišla je policijska patrola i preuzela pronađenu pušku, koja će biti uništena zajedno sa ostalim oružjem predatim u okviru naveden kampanje. Apelujemo na građane da predaju oružje ili eksplozivna sredstva koja su u njihovom nelegalnom posjedu i na taj način izbjegnu prekršajnu ili krivičnu odgovornost, a okruženje sviju nas učine sigurnijim. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa