.

MUP ŽSB: Pronađena droga u Kiseljaku i Bugojnu

24 Travanj 2018

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, dana 20.04.2018. godine oko 17,00 sati u ulici Josipa Bana Jelačića, općina Kiseljak, zaustavili su i kontrolisali vozilo marke VW Fox, registarskih oznaka T75M085. Tom prilikom, kod lica M.B. rođen 1995. godine iz Kreševa, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Po dokumentovanju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U nastavku navedenih aktivnosti, dana 22.04.2018. godine oko 00,05 sati u ulici Armije BiH, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica H.I. rođen 1989. godine iz Bugojna. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

MUP ŽSB: Pronađena droga u Kiseljaku i Bugojnu

Proteklog vikenda na području ŽSB evidentirano je 26 prometnih nezgoda,u kojima je 1 osoba smrtno stradala a 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Dana 20.04.2018. godine oko 15,50 sati na magistralnom putu M5 u mjestu Grablje, općina Busovača, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

1. Putničko vozilo marke „Opel Astra“, registarskih oznaka E57J120, kojim je upravljao I.B. rođen 1964. godine iz Busovače,

2. Teretno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka E91A986, kojim je upravljao A.D. rođen 1976. godine iz Viteza.

U ovoj nezgodi smrtno je stradao vozač vozila marke „Opel Astra“, a uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa  uručeno je ukupno 418 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 151 prekršaj prekoračenjem dozvoljene brzine.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača, od kojih je 6 vozača lišeno slobode i zadržano u policijskoj stanici do otrežnjenja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola preko 1,5 promila. Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena 3 vozila.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa