.

10 prometnih nezgoda u ŽSB

29 Prosinac 2015

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 29.12.2015. godine.

 

 

KRIMINALITET

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljena su 3 krivična djela.


NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici PS Donji Vakuf rasvjetlili su 3 krivična djela, od kojih su 2 krivična djela teške krađe i 1 krivično djelo oštećenja tuđe stvari. U Fojnici je otkriven izvršitelj krivičnog djela teška krađa, a otkriven je izvršitelj krađe i u Kiseljaku.


JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 3 slučaja učestvovanja u tuči, i 4 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 9 osoba.


SIGURNOST PROMETA

Dogodilo se 10 prometnih nezgoda u kojima su 2 osobe teže i 2 osobe lakše povrijeđene.

Dana 28.12.2015.godine oko 08,15 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Jezero, općina Jajce dogodila se prometna nezgoda u kojoj su učestvovali S.O. rođen 1980.godine iz Sanskog Mosta sa motornim vozilom marke „Land Rover“, registarskih oznaka SP 106 FB i M.T. rođen 1960.godine iz Jajce sa motornim vozilom marke „Mercedes“, registarskih oznaka T69-M-514. U ovoj prometnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač vozila „Land Rover“ S.O i njegova suvozačica A.O. rođena 1981.godine iz Sanskog Mosta, dok je vozač vozila Mercedes M.T. zadobio lakše tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili službenici kriminalističke policije PU Jajce, a za vrijeme vršenja uviđaja i uklanjanja vozila promet je preusmjeravan alternativnim pravcima.

Iz prometa je isključeno 5 vozila i 2 vozača motornih vozila, uručen je 91 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirana su 33 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa