.

Travničke kompanije ne zaostaju za europskim

31 Ožujak 2016

Članovi delegacije kantona Tolna prilikom posjete ŽSB obišli su i dvije veoma uspješne firme u općini Travnik.

 


Riječ je o kompaniji Pharmamed i Mesnoj indrustriji Bajra. Predsjednik Skupštine kantona Tolna, Tamás Fehérvári, kazao je da je oduševljen načinom poslovanja ovih kompanija i da je sve u skladu sa principima i normama EU. Posebno je istakao profesionalnost zaposlenika i način na koji posluju firme.

Tamaš je bio oduševljen i čistoćom u ovim kompanijama. Istakao je da Pharmamed i Mesna industrija Bajra ne zaostaju ništa za uspješnim firmama u Europskoj uniji.

Osnovna djelatnost Mesne industrije Bajra je proizvodnja, prerada i promet mesa i prerađevine od mesa. U firmi je zaposeleno 500 radnika u stalnom radnom odnosu. Uspjeli su moderne tehnologije povezati sa tradicionalnim bosanskim metodama prerade mesa, istovremeno brinući da svojim vrijednostima, asortimanom i kvalitetom proizvoda zadovolje očekivanja brojnih potrošača.

Kompanija Pharmamed u okviru poslovnih objekata raspolaže s više od 5300 m2 što je raspoređeno na proizvodno – poslovne objekte, objekat za skladištenje polaznog materijala i objekat za skladištenje gotovih proizvoda. Poslovna strategija kompanije Pharmamed je od samog početka bila usmjerena prema vlastitoj proizvodnji. /tntportal.ba/

 

Izvor fotografija: tntportal.ba

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa