.

Potpisani ugovori za poboljšanje energetske učinkovitosti

19 Prosinac 2015

Ministar prostornog uređenja Federacije Bosne i Hercegovine Josip Martić i predstavnici izabranih izvođača radova potpisali su ugovore za poboljšanje energetske učinkovitosti u tri javno-zdravstvene ustanove u Federaciji BiH u okviru projekta Svjetske banke ''Energetska učinkovitost u BiH'' za čiju realizaciju je nadležno Ministarstvo prostornog uređenja FBiH putem Implementacijske jedinice projekta za Federaciju BiH.

 


Tvrtke koje su odabrane kao najpovoljniji ponuđači za izvođenje radova u skladu sa kriterijima Svjetske banke su ''Džekos'' d.o.o. Sarajevo za objekt Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (zgrada Ortopedije i Traumatologije) u iznosu od 1.145.595 KM sa PDV-om, konzorcij ''Gradnja d.o.o. / HP investing d.o.o. / Staklorad d.o.o. Mostar'' za objekt Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (zgrada Klinike za psihijatriju) u iznosu od 762.684 KM sa PDV-om i konzorcij ''Tehnograd d.o.o. / Alpamm d.o.o. Tuzla'' za objekt Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli (zgrada Klinike za hirurške grane - Gradina Tuzla) sa investicijom od 988.620 KM sa PDV-om.


Ministar Martić je čestitao izabranim ponuđačima i kazao kako se radi o novim investicijama u Federacji BiH u iznosu od gotovo 3.000.000 KM što će pored ostvarenja značajnih ušteda u potrošnji energije i emisiji CO2 potaknuti i investicijski ciklus u oblasti građevinarstva.


Projektom Svjetske banke ''Energetska učinkovitost u BiH'' za područje Federacije BiH predviđeno je poboljšanje energetske učinkovitosti u više od 50 javnih objekata u oblasti obrazovanja i zdravstva u naredne tri godine, kao i razvoj dugoročnih održivih mehanizama financiranja koji će omogućiti značajnije investicije u ovoj oblasti dati poticaj domaćoj građevinskoj operativi i stvoriti povoljnije radne uvjete za djelatnike i korisnike ovih objekata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja. /akta.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa