.

Turistička ponuda Središnje Bosne na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

23 Veljača 2018

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna s ciljem kvalitetne promocije i prezentacije Srednje Bosne u periodu od 22.02. do 25. 02 2018. godine predstavlja turističku ponudu ovoga područja na jednom od najprestižnijih i najuspješnijih mjesta susreta turističkih djelatnika i turističke industrije, 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Beogradski sajam turizma se svake godine krajem veljače pretvara u „svijet u malom", mjesto na kojem se susreću različita turistička i privredna ponuda i potražnja. Ovogodišnja, jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji okupila je više od 1200 izlagača iz 56 zemalja i brojne posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

Kao i prethodnih godina, Turistička zajednica SBK/KSB nastavlja afirmativnu popularzaciju turističkih vrijednosti Srednjobosanskog kantona, te se ovom prilikom svi posjetitelji mogu putem štanda sa raznovrsnim turističkim multimedijalnim i štampanim propagandnima materijalima TZSBK/KSB informisati o turističkim potencijalima i kulturno-historijskoj baštini ovoga Kantona

Za portal Novum.ba direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević je kazao da vlada ogromno interesovanje za turističkom ponudom Srednje Bosne, kao veoma važnom  i prepoznatljivom destinacijom, te dodao:

„Na Beogradskom sajmu na zajedničkom štandu u organizaciji TZ HNK, TZ TK, TZ Sarajevskog kantona,putem štanda Turističke zajednice SBK/KSB promoviše se ukupna ponuda Kantona, te turistička ponuda grada Jajca koju provodi  Agencija za zaštitu baštine Jajce.  

Po prvi put na modernom i kvalitetno opremljenom štandu predstavlja se turistička ponuda, te također brojni predstavnici organizacija i privatnih firmi izlažu na štandu. TZ SBK/KSB predstavlja sve ostale resurse i potencijale tiskanim materijalima i video prezentacijom“.

Bosna i Hercegovina predstavlja se na zajedničkom štandu, koji uz turističke zajednice, ove godine okuplja i nekoliko reprezentativnih turističkih agencija, privrednika i pojedinaca.

/novum.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa