.

Veleposlanica Države Izrael za BiH otvorila Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

02 Svibanj 2023

Veleposlanica Države Izrael za BiH Galit Peleg u utorak je svečano otvorila Međunarodni sajam gospodarstva 2023. u Mostaru koji je 24. put ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste.

Veleposlanica je naglasila da je mostarski sajam mjesto brojnih prilika, partnerstava i novih projekata.

– Zadovoljstvo mi je što je Država Izrael ovogodišnji partner sajma čime imamo dodatnu priliku ojačati, prije svega, ekonomsko partnerstvo, ali i druge oblike suradnje – istaknula je ona proglasivši sajam otvorenim.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak kazala je prilikom prigodnog obraćanja kako će se tijekom sajma koji traje do subote, 6. svibnja, organizirati mnoštvo poslovnih i tematskih konferencija, stručnih skupova i okruglih stolova.

– Počasni smo time što je Država Izrael zemlja partner ove godine. Veliki je to korak u razvijanju odnosa između zemalja te očekujemo da će ova suradnja rezultirati izraelskim ulaganjem u Bosnu i Hercegovinu – rekla je Bošnjak.

Također je dodala da će Republika Hrvatska biti zemlja-partner Sajma gospodarstva u Mostaru iduće godine.

Pored veleposlanice Države Izrael za BiH Peleg i direktorice Sajma gospodarstva Bošnjak, nazočnima su se obratili gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Nakon pozdravnih govora, visoka izaslanstva krenula su u obilazak sajamskog izložbenog prostora gdje nazoče svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Zemlje partnera Države Izrael.

Na sajamskom izložbenom prostoru danas se predstavlja više od 700 izlagača iz 30 država, a među njima su neke od najjačih tvrtki iz Izraela, ovogodišnje zemlje-partnera.

Organizatori su istaknuli kako je napravljen dodatni iskorak u odnosu na prethodne godine te da je Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2023. velika prilika za upoznavanje gospodarstvenika, a sve s ciljem što većeg ulaganja u budućnosti u BiH.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa