.

Večeras u Travniku predstavljanje knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“

23 Veljača 2024

Večeras u 18 sati u Centru za kulturu općine Travnik održat će se promocija knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora prof.dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića. Promotori knjige su: prof. dr.sc. Marko Šantić, prof. dr.sc. Edin Arnaut, prof. dr.sc. Semina Škandro i doc. dr.sc. Tanja Gavrić.

Ova vrlo vrijedna publikacija, tiskana na 530 stranica, obrađuje gospodarstvo i gospodarske potencijale Lašvanske doline, ali i druge teme kao što je demografija, prirodni resursi, kultura, civilno društvo, infrastrukture te strateški dokumenti općina Travnik, Vitez, Novi Travnik i Busovača.

Knjiga je pripremana tijekom protekle dvije godine, a pored korištenja velikog broja različitih bibliografskih izvora, kojima je oslikana gospodarska situacija u Lašvanskoj dolini, autori su uradili i primarno istraživanje u kome je sudjelovalo više od 50 najuspješnijih tvrtki s ovoga područja, kao i načelnici navedenih općina.

Navedena knjiga predstavlja pregled gospodarskih mogućnosti Lašvanske doline u cjelini i pojedinačno za četiri općine koje istoj pripadaju (Busovača, Novi Travnik, Travnik i Vitez).

Kao takva može doprinijeti privlačenju potencijalnih investitora u ovu dolinu, promociji njenih gospodarskih i drugih potencijala, promociji lokalnih uspješnih gospodarstvenika, potpunijem pregledu institucionalne potpore razvoju lokalnog gospodarstva, pružanju slike gospodarskog ambijenta i utvrđivanju perspektive budućeg razvoja.

 

 

 

Pejaković: Lašvanska dolina nije dovoljno promovirana u gospodarskom smislu, ima veliki broj mogućnosti za budući razvoj

 

„Knjiga oslikava kompletan poslovni ambijent, infrastrukturu, poduzetničke zone, najznačajnija poduzeća, proizvodne, trgovačke i uslužne kapacitete te još mnogo toga. Pored toga, napravljen je presjek kompletnog stanja života i potencijala u Lašvanskoj dolini. Posebna vrijednost knjige je svakako obrada uspješnih gospodarstvenike s područja ove doline. Namjera nam je prikazati s kakvim kapacitetima i potencijalnima oni raspolažu. To će zasigurno biti dodatni impuls u privlačenju investitora, kao i promociji mogućnosti lokalnog gospodarstva.

Smatramo kako Lašvanska dolina nije dovoljno promovirana u gospodarskom smislu, a s druge strane, ima veliki broj mogućnosti za budući razvoj. Pored promocije, ovo istraživanje je prilika da se čuje i glas gospodarstvenika vezan za mogućnosti poboljšanja poslovnog ambijenta u kome oni djeluju.“. izjavio je za Travnički vjesnik Goran Pejaković, jedan od autora knjige.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa