.

FOTO: Obilježena godišnjica podizanja Zvonika crkve na Donjem Putićevu

14 Srpanj 2016

Župa Dolac, kojoj pripada filijalna crkva u Putićevu, jučer je obilježila značajan datum svoje novije povijesti

Naime, obilježena je godišnjica od podizanja Zvonika crkve na Donjem Putićevu. Ovo je značajan datum jer je Zvonik filijalne crkve u Donjem Putićevu, za vrijeme rata teško oštećen, a kasnije, točnije jedne ožujske noći 1997. godine, dvije godine nakon Daytonskog sklapanja mira, miniran i srušen.

Ovaj događaj je bio popraćen jako bogatim sadžajem kulturnog i muzičkog karatktera.  Nastupili su glazbenici lašvanskog kraja: Maja Augustinović, Margareta Pitić -violina, Marina Ivančić recitacija, te mješoviti zbor "Lampoši" pod ravnanjem zborovođe Marija Pantnera, koji su su svojim izvođenjima i nastupima uveličali ovaj događaj.

Župnik župe Dolac, fra Zoran Livančić, zahvalio je nazočnim vjernicima za pruženu pomoć oko organiziranja ovog događaja, kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se novo zvono ponovno podiže sa zvonikom, te što smo se nakon godinu dana skupili kako bi obilježili ovaj događaj.

Zvono je proizvedeno u talijanskoj ljevaonici zvona „De Poli“, a postavila ga je tvrtka „Grivi“ u suradnji s domaćom tvrtkom „Građevinar“. Na slijedećim fotografijama možete vidjeti kako je to sve izgledalo. /D.L./

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa