.

Frama Ovčarevo: Nezaboravno iskustvo na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

02 Svibanj 2017

30 tisuća mladih iz BiH, Hrvatske i inozemstva za vikend se okupilo u Vukovaru na Susretu hrvatske katoličke mladeži. Među brojnim sudionicima bili su i mladi iz travničkih župa. Mladi iz župe Ovčarevo dojmove s nezaboravnog putovanja i Susreta podijelili su s nama.

Dana 29.04.2017. godine mladi iz župe Ovčarevo okupili su se ispred župne dvorane i polako s Božjom pomoći krenuli na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

Ugodna atmosfera u busu pratila je mlade do obitelji u Vinkovcima, koja ih je ugodno primila i srdačno dočekala. Nakon odmora i ručka zaputili su se u crkvu Presvetog srca Isusova u Vinkovcima, gdje su predstavili svoju župu i njenu povijest. S Framašima iz Ovčareva bile su i župe Kaštel Novi i Split, nakon upoznavanja župa uputili su se u sportsku dvoranu na koncert duhovne glazbe.

Dan kasnije, u nedjelju 30.4.2017. godine oko 7 sati stigli su na memorijalno groblje u Vukovaru gdje je održana molitva za sve poginule hrvatske branitelje i mlade koji su stigli sretno u Vukovar. Nakon molitve formirana je kolona u kojoj su sudionici pješačenjem krenuli na svetu Misu kod dvorca Eltz.

Poslije Svete Mise iskorišteno je slobodno vrijeme za obilazak grada Vukovara. U 18 sati održan je koncert gdje su nastupili Miroslav Škoro, Opća Opasnost, Božja Pobjeda, Alen Hržica i sestre Husar. Ovo je bilo predivno iskustvo za mlade iz župe Ovčarevo, jer po prvi puta su išli na ovakav događaj. U 20 sati uz molitvu Fra Julijana Madžara mladi su se zaputili svojim domovima.

"Moje malo putovanje počelo je u subotu 29.4.2017. godine u sedam sati kada su ispred župnog ureda krenuli moji Framaši, duhovni asistent fra Julijan Madžar i moja malenkost. Atmosfera u busu bila je fantastična. Kada smo došli u Vinkovce u jedno malo selo bili smo raspoređeni po obiteljima koje su nas srdačno primile. Tijekom putovanja slušali smo himnu susreta koja me je navela na razmišljanje značenja riječi nada, pjesma i snaga. Nada- Isus Krist je izvor nade koji će nam dati potpunu radost i mir u vjeri da napredujemo u nadi snagom Duha svetoga. Pjesma- da nam Krist bude naša pjesma koju ćemo pjevati u svakom trenutku našega života. Snaga- to je Krist koji će uvijek biti tu za nas u svakoj boli, tuzi, razočarenju te svaki korak koji načinimo u našem životu. Ovaj susret donio mi je puno iskrenih zagrljaja, novih prijatelja i što je najvažnije učvrstio moju vjeru jer vjera je jamstvo za ono što se nadamo, dokaz za one stvarnosti koje ne vidimo"- izjavila je predsjednica frame Ovčarevo Valentina Valjan nakon nezaboravnog iskustva u Vukovaru.

Zahvaljujemo se članovima Frame Ovčarevo Valentini Valjan i Nikoli Babiću na podijeljenim dojmovima, fotografijama i informacijama sa Susreta hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru. /d.b./

 

 

  

  

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa