.

Večeras u Kiseljaku predstava "Najbolje godine", u nedjelju u Dobretićima koncert tamburaške glazbe

19 Svibanj 2017

U organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ nastavlja se večeras u Kiseljaku odličnom predstavom, dok je u nedjelju u Dobretićima planiran koncert tamburaške glazbe.

Nakon prošlogodišnjeg spektakularnog zatvaranja projekta uz klapu "Intrade", Kiseljak je ove godine domaćin zagrebačkom kazalištu „Erato“ s predstavom „Najbolje godine Đuke Begovića“.

Predstava je prošle godine u sklopu Hrvatskog proljeća Središnje Bosne oduševila Travničane, u predstavi glumi poznati hrvatski kazališni i filmski glumac Duško Valentić, a riječ je o svojevrsnom kabareu koji korespondira s današnjom Slavonijom i njezinim aktualnostima dok je cjelokupan dojam začinjena pjesmama Miroslava Škore.

„Najbolje godine“ po motivima „Đuke Begovića“ Ivana Kozarca je kazališna predstava i obvezna lektira o slavonskoj duši za koju se glavni junak Đuka Begović pita kako je uhvatiti i ubiti kad je neuhvatljiva.

Ulaz na predstavu je besplatan, a svi zainteresirani mogu je pogledati večeras u 19 sati u Hrvatskom domu u Kiseljaku.

Dobretići prvi puta domaćin Hrvatskog proljeća Središnje Bosne

Prvi put u četiri gore i općina Dobretići je dio Hrvatskog proljeća Središnje Bosne. Stoga je odlučeno za jednu zabavniju varijantu odnosno koncert. Tako će u Dobretićima sve nazočne zabaviti tamburaški sastav "Zlatne žice" iz Zenice. Koncert će se održati u prostorijama Osnovne škole s početkom u 19 sati.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa