.

Veličanstvena travnička "Božićna čarolija"

17 Prosinac 2015

Prva travnička "Božićna čarolija" je definitivno nadmašila sva očekivanja. Iznimna posjećenost navedene manifestacije sasvim sigurno znači da će ista postati tradicija, odnosno da će se organizirati i narednih godina. Od otvorenja pa do kasno u noć, Travničani i njihovi prijatelji su uživali u pravoj blagdanskoj čaroliji.

Danas je u Travniku "Božićna čarolija"  definitivno glavna vijest. Veliki broj posjetitelja, kako iz Travnika, tako i iz drugih općina iz Središnje Bosne, na platou ispred trgovačkog centra Konzum u Travniku gdje se smjestila "Božićna čarolija", potvrđuju da je organizator napravio sjajan posao i da ovakvih događaja manjka u travničkoj općini. Inače, organizatori ovog događaja su: Mladež HDZ BiH Travnik, Zajednice žena "Kraljica Katarina Kosača" HDZ BiH Travnik i Udruga "Korijeni" Travnik, dok su sponzori:  OO HDZ BiH Travnik, ŽO HDZ BiH ŽSB, KŠC "Petar Barbarić" Travnik, općina Travnik, "Vuković" d.o.o. Turbe i "Pavić" d.o.o. Livno. 

"Božićna čarolija" u Travniku ima za cilj da sve podsjeti na obiteljsko zajedništvo i ljubav,te da se u takvom ozračju podijeli radost ovog blagdanskog vremena i osjetite toplinu ljudskoga srca koja razbija hladnoću ovih zimskih dana.

U cjelodnevnom programu i blagdanskoj atmosferi posjetitelji su mogli uživati, između ostalog, u slijedećem sadržaju:

- živim jaslicama i druženju s Djedom Božičnjakom

- izložbi ručno izrađenih božićnih ukrasa i čestitki

- glazbenom programu uz „Lašvanske dive“, „Lampoše“ i Izvorno folklorno društvo "Paklarevo"

- kušanju božićnih kolača, kobasica, kuhanog vina i toplih napitaka

U programu su učestvovali i učenici Osnovne škole KŠC "Petar Barbarić" Travnik i Osnovne škole "Nova Bila" Travnik, štićenici Centra "Duga" Novi Travnik, te članovi Frame Ovčarevo,  Mladeži HDZ BiH Travnik i Zajednice žena "Kraljica Katarina Kosača" HDZ BiH Travnik.

Poseban značaj manifestacije je u tome što će se prikupljenim prilozima uljepšati  blagdanski dani djeci koja će blagdane provesti na Odjelu pedijatrije i neonatologije Hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila i Odjelu pedijatrije Bolnice "Travnik", te socijalno ugroženim obiteljima u travničkoj općini. 

"Božićna čarolija" se nastavlja i sutra u Centru za kulturu općine Travnik. Posjetitelji će  moći uživati u izložbi ručno izrađenih božićnih ukrasa i čestitki. Program se završava  gala božićnim koncertom pod nazivom "Božić u Travniku" u organizaciji HKC "Nova Bila" Travnik. Koncert će se održati u dvorani Centra za kulturu općine Travnik s početkom u 20 sati. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa