.

Vatreni iz BiH osobe godine: Srebro sa SP-a u Rusiji pozlaćeno Pečatom

24 Svibanj 2019

Kada je neprikosnoveni kralj dijaspore Mate Bulić izišao na pozornicu Večernjakova pečata proglasiti Osobu godine u BiH, ključna figura manifestacije već je bila na crvenom tepihu.

Zrakoplovom iz Pule, s finala Kupa Hrvatske, Zlatko Dalić došao je u Mostar primiti priznanje za Osobu godine u BiH u svoje ime i uime sedmorice veličanstvenih nogometaša, šest onih čiji su korijeni iz Bosne i Hercegovine, te jednoga (Luka Modrić) koji je u ovoj zemlji igrao pomalo zaboravljene 2003. godine, pa je tako ispunio kriterij da je radio u BiH.

“Zlatko Dalić i vatreni iz BiH” glasi naziv glavne nagrade, a njihova imena su: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Mateo Kovačić i Mario Mandžukić. Prošla godina definitivno je bila godina Zlatka Dalića i, kad se spominje Bosna i Hercegovina, ime tog Livnjaka postalo je nezaobilazno. Zahvaljujući tom Mundijalu u Rusiji, postao je, uz Francuza Didiera Deschampsa, najbolji izbornik na svijetu.

A reprezentaciju preuzeo je u najgorem trenutku, nakon smjene Ante Čačića i pod imperativom pobjede nad Ukrajinom i prolaska u baraž za Europsko prvenstvo. Ukrajina je “pala” rezultatom 2:0, a onda se u baražu otišlo na Grčku koja je potopljena na Maksimiru rezultatom 4:1. Sve ostalo je povijest. U Rusiji su pale Nigerija, Argentina, Island, Danska, Rusija i Engleska! Nakon triju produžetaka i dvaju finala Hrvatska nije imala snage srušiti još i Francusku, međutim, srebro je zasjalo najsjajnije, a slavili su i bh. mjesta: Mostar, Žepče, Odžak, Kraljeva Sutjeska, Kotor Varoš, Derventa, Livno i svi ostali.

Zlatko Dalić prvi je u povijesti koji je Večernjakov pečat za Osobu godine uzeo dva puta. Za 17. slavio je s još trojicom izbornika, a za 18. sa svojim vatrenima iz BiH. Ako mu je prvi Pečat bio motiv za Svjetsko prvenstvo, iduće godine je Europsko prvenstvo...

Čestitke pobjednicima Večernjakova pečata na čelu s Dalićem!

vecernji.ba

Slikovni rezultat za vecernjakov pecat vatreni

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa