.

Uskoro "Travničke večeri", zakazani brojni koncerti, plesne večeri...

19 Lipanj 2020

J.U. Centar za kulturu općine Travnik i ove godine organizira kulturnu manifestaciju „14. Travničke večeri“.

Kao i prethodnih godina, u suradnji s javnim ustanovama, udruženjima i pojedincima iz oblasti kulture i sporta, pripremljen je razanovrstan program, koji je predviđeno da traje od 22.6. do 18.7. 2020. godine.

Ove godine kulturna manifestacije „14. Travničke večeri“ će publici ponuditi 26 različitih kulturno-sportskih programa prilagođenih svim ciljnim skupinama. Publika će imati priliku da posjeti promocije knjiga, izložbe slika i fotografija, koncerte, plesne večeri, edukativna predavanja, kreativne radionice za djecu, sportske događaje, te specijalno kreiran program posvećen žrtvama Srebrenice.

U poređenju s prošlom godinom, koja je po ocjeni posjetitelja bila na zavidnoj razini, ove godine „14. Travničke večeri“ će također ponudit široku lepezu programa za različite dobne skupine.

„Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da manifestacija poprima regionalni karakter, što svjedoče programi prijavljeni od strane nekoliko učesnika-gradova iz BiH, te susjednih zemalja. Važno za istaknuti je informacija da smo, kako prilikom pripreme programa tako i svakodnevno, u komunkaciji sa Zavodom za javno zdravstvo SBK/KSB i svim ostalim relevantnim službama vezano za epidemiloški situaciju. Kao društveno odgovorna ustanova bezbjednost učesnika u programu i publike je na prvom mjestu, te će u skladu sa navedenim svi programi biti prilagođeni važećim mjerama. Isto podrazumjeva da programi, za koje pretpostavljamo, da će okupiti broj publike veći od prepručenog i za koje nije moguće obezbjediti odgovarujuću distancu, biti prolongirani za neke nove termine u kojima će biti moguće njihovo nesmetano održavanje.“- poručuju iz Centra za kulturu općine Travnik.

Uz svoj poznati slogan „Ljeto u Travniku ima ime- Travničke večeri“ počinju sa ovogodišnjim manifestacijom.

 

Fotografija J.U. Centar za kulturu općine Travnik.

 

 

 

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa