.

Andrićevi dani 2020: Predstava ”Ajmo na fuka” u Travniku

28 Listopad 2020

Andrićevi dani – Predstava “Ajmo na fuka” autora i redatelja Dragana Komadine, nakon brojnih gostovanja širom BiH i Europe, nastavlja nizati uspjehe, pa tako će večeras biti odigrana u okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2020”

”Andrićevi dani 2020” održavaju se u Travniku od 9. listopada do 9. studenog 2020. godine.

Predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju “poziv od Onoga gore”, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.

Predstava ”Ajmo na fuka” u okviru ‘Andrićevi dani 2020” je prvi zajednički koprodukcijski projekt Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. U predstavi igraju: Saša Oručević i Robert Pehar.

Predstava ”Ajmo na fuka” kao posveta jednoj generaciji mladih

“Predstava je indiskretna posveta cijeloj jednoj generaciji mladih ljudi gurnutih u rat. Oni nisu nikakvi genetski zločini, niti nikakve hladnokrvne ubojice. Prije velika djeca. Ovo je prije svega antiratna predstava, koja evocirajući ratne traume istodobno utire put njihovom zacijeljenju, te razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo. No ona jednako tako upozorava i na hladni rat koji se vodi već dvadeset godina. I tu je najdragocjenija njezina recepcija kod mlađe publike. Kao opomena. Ili što bi rekao Romain Rolland: od rata jedino više mrzim one što pjevaju o ratu u kojemu nikad nisu bili”, zapisao je o predstavi Komadina.

Predstava “Ajmo na fuka” će nakon gostovanja u Travniku, biti odigrana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 30. oktobra u 20 sati, uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH, saopćeno je iz NP Mostar.

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa