.

Ipak će se održati festival božićnih pjesama "Kao nekad pred Božić"

12 Studeni 2020

Tradicionalni festival božićnih pjesama "Kao nekad pred Božić" i ove godine, 21. put bit će održan u Sarajevu, ali zbog pandemije COVID-19, Festival će biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Godinama unazad bio je prepoznat kao jedan od zaštitnih znakova grada Sarajeva doprinoseći razvoju kulturnog turizma, kroz atraktivnu turističku i kulturnu ponudu. Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznaje značaj ovog događaja koji ima status centralne i jedinstvene predbožićne manifestacije u BiH i regiji, te će i ove godine biti pokrovitelj i pružiti podršku udruženju Fakultas za prosperitet mladih, organizatoru festivala - dogovoreno je na sastanku predstavnika Turističke zajednice Kantona Sarajevo i organizatora festivala.

Utemeljitelj festivala, Marijo Pejić naglasio je važnost neprekidne tradicije festivala, koji će i ove godine, na pomalo drugačiji način, doprinijeti promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH. Festival "Kao nekad pred Božić" bit će održan 9. prosinca u Domu mladih.

U slučaju ograničenosti broja posjetitelja u zatvorenom prostoru festival će biti održan na on-line platformi i u TV formatu, uz prisustvo dopuštenog broja posjetitelja ili bez publike, priopćili su organizatori.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa