.

VITEZ: Sjajnim predstavama otvoreni 6. Dani hrvatskog kazališta u BiH!

07 Lipanj 2021

Dani hrvatskog kazališta u BiH, šesti po redu, započeli su proteklog vikenda u Vitezu. Ova vrijedna kazališna smotra, koju već tradicionalno organiziraju Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez u suradnji s Udrugom mladih “Enter”, započela je premijerama predstava “Ježeva kućica” i “Ulož” u izvedbi GKM-a Vitez.

Dobro poznata priča o Ježurki koja naše najmlađe uči o skromnosti i pravim životnim vrijednostima. Publiku su kroz igru vodili Mravi koji pričaju šumsku priču Ježurke, Lisice, Vuka, Medvjeda, Svinje, Zekice Tetkice i Zekice Flekice. Ova predstava oduševila je publiku u subotu navečer, na otvaranju Dana hrvatskog kazališta u BiH, a s obzirom na ogroman interes najavljena je i njezina repriza u petak, 11. lipnja. U prelijepom ambijentu publika je nagradila gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom najmlađe glumce kazališta iz Viteza.

Već sljedeću večer, u nedjelju 6. lipnja na kazališnim daskama u Vitezu publiku je oduševila još jedna premijera GKM-a Vitez, predstava “Ulož”. Ubrzan način života i iskrivljena slika životnih prioriteta vodi nas kroz priču ove komedije, a mladi glumci iz Viteza na sjajan sui način uprizorili svoje uloge te su nagrađeni višeminutnim pljeskom.

“Još uvijek smo svi pod dojmovima, fantastičan kazališni vikend je iza nas. Dvije prekrasne večeri, pune smijeha, zadovoljstva i sreće učinile su našu kazališnu dvoranu centrum svijeta. Posebno nas raduje što se neopisiva sreća zbog povratka na “daske koje život znače” osjetila kod nas iz kazališta, ali i kod naše publike. Ponosni smo na činjenicu da usprkos svim izazovima s kojima je kultura suočena mi imamo spremnih još 6 premijera, a da interes publike za našim predstavama nije popustio, dapače. Ponosan sam na sve lijepo što smo uradili u proteklom periodu i čestitam svim članovima našeg kazališta na iskazanoj ustrajnosti, strpljenju i ljubavi”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Kao i prethodne godine repertoar će i ovoga puta biti uvjetovan epidemiološkim mjerama, a osim kazalištaraca iz Viteza trebali bi nastupiti i kazališne skupine iz Busovače, Travnika, Orašja, Omiša i Sinja.

Sve predstave će biti odigrane u Kazališnoj dvorani Vitez, a iz GKM-a Vitez su pozvali na poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa, a iz GKM-a Vitez su i ovoga puta zahvalili, na značajnoj potpori u njihovom radu, Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

 

/vitez.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa