.

TRAVNIK: Počeli "Andrićevi dani" u znaku dva velika jubileja

09 Listopad 2021

U petak, 7. listopada 2021. godine u čitaonici Gradske biblioteke Travnik održana je press konferencija povodom početka kulturne manifestacije „Andrićevi dani 2021“.

Ovogodišnja kulturna manifestacija „Andrićevi dani“ bit će obilježena u okviru dvije velike godišnjice – 60 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću i 45 godina manifestacije „Andrićevi dani“.

U ime organizatora kulturne manifestacije „Andrićevi dani 2021“ medijima se obratio koordinator manifestacije, mr. Taik Ganić, koji je iznio informacije vezane za program i programske sadržaje, učesnike, pokrovitelje i sponzore.

U ime JU Gradska biblioteka Travnik obratila se doc. dr. Amela Bajrić, u ime JU Centar za kulturu općine Travnik doc. dr. Maja Đurić, suradnica za informiranje i propagandu, u ime Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila Travnik, redateljica, glumica i dramska pedagoginja Anela Križanac, te u ime JU Zavičajni muzej Travnik viši kustos Enes Škrgo.

Manifestacija Andrićevi dani pokrenuta je u Travniku 1976., godinu dana nakon smrti književnika. Do danas je uspjela opstati samo zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca i nekoliko institucija kulture, koji se svake godine trude da osmisle program.

lanirano je da programske aktivnosti kulturne manifestacije „Andrićevi dani 2021“ traju od 09.10. do 09.11.2021. godine.

Govornici su predstavili programske sadržaje kandidirane od strane navedenih javnih ustanova, a zatim i uputili zajednički poziv travničkoj publici da posjeti kvalitetan, sadržajan i raznovrstan program ove kulturne manifestacije.

Organizaciju „Andrićevih dana 2021“ podržali su Općina Travnik – Općinski načelnik, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta, te BH Telecom d.d. – direkcija Travnik.

 Detaljnije u video prilogu OVDJE

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi, ljudi stoje, knjiga i u zatvorenom

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa