.

Započeo Ljetni kazališni kamp u Brajkovićima i Grahovčićima

04 Kolovoz 2023

Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih „Enter“ i ove godine organiziraju Ljetni kazališni kamp, koji će biti održan na području Brajkovića i Grahovčića, a započeo je u srijedu navečer, kada se prvog dana kampa okupilo dvadesetak polaznika.

Najveći dio aktivnosti planiran je u prostoru Osnovne škole “Grahovčići” Travnik, a jedan dio će biti organiziran i na području Brajkovića. Riječ je o prelijepom ruralnom području u općini Travnik koji omogućava, uz savladavanje vještina iz scenske umjetnosti, i dodatne sadržaje u domeni sporta, izleta, kreativnog druženja i slično. Desetodnevni program će i ove godine voditi član Gradskog kazališta mladih Vitez, diplomirani glumac, Marko Mirković.

“Ovogodišnji kazališni kamp okupio je djecu i mlade s ciljem kreativnog scenskog stvaranja. Želja svih nas je kroz ovih deset dana ustanoviti jedan dobar kolektiv, gdje će cijela ekipa funkcionirati kao jedno. Cilj je steći kreativni duh u kojem će svi motivirati jedni druge raznim scenskim elementima te u konačnici zajedno stvoriti kazališnu scensku priču, koja će biti uokvirena završnicom kampa. Na završnici će roditelji, prijatelji i svi koji budu željeli moći pogledati mlade na sceni u određenim, njima prilagođenim, scenskim okolnostima i zadatcima kroz koje će se najprije dobro zabaviti, a sigurno nešto i naučiti. Radujemo se ovom druženju i stvaranju“, kazao je glumac Marko Mirković.

Ovaj projekt je nastao kao želja, ali i potreba prije svega mladih ljudi, povratnika na područje župe Brajkovići, kao i iseljenika koji u tom periodu posjećuju svoja ognjišta.

„Iako imamo priličan broj programa i aktivnosti, ovo je zasigurno jedan od najljepših projekata koje organiziramo. Želja i potreba mladih osoba, ali i njihovih sumještana, da u svojoj sredini pokušaju probuditi svijest, ali i ponuditi dodatni kulturni sadržaj ni nas nije mogla ostaviti ravnodušnima. Rado smo s našim partnerskim organizacijama vrlo rado to pretočili u djelo, a ovim putem se zahvaljujem svom dragim ljudima s ovog područja koji su nam potpora u organizaciji“, kazao je voditelj GKM Vitez, Ivan Sajević.

Na samom završetku polaznici kampa, njih dvadesetak, će izvesti prezentaciju rada, a nakon toga će za sve posjetitelje biti odigrana hit predstava „Taximetar“. Partneri u realizaciji ovoga projekta su MZ Grahovčići u KSU/KSZ Grahovčići, koji su organizacijski pomogli održavanje kampa. Projekt je ove godine financijski podržalo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, na čelu s ministrom Bojanom Domićem, a organizatori su iskoristili priliku zahvaliti se i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na čelu sa Zvonkom Milasom, koji je ovaj projekt podržali u samom začetku te tako doprinio da ova lijepa priča zaživi.

 

 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa