.

Izvorno folklorno društvo "Paklarevo" nastupilo na Šlinganim danima u Jalžabetu kraj Varaždina

07 Srpanj 2024

Već tradicionalna manifestacija Šlingani dani održana je u Jalžabetu u Varaždinskoj županiji po 25. put s bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Manifestacija je trajala dva dana, a program je bio spoj tradicije, kulture i zabave. U petak je održan koncert Danijele Martinović, a u subotu je središnji program bio posvećen folklorašima koji su stigli iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Navečer se pak za zabavu pobrinula grupa Tragovi.

U sklopu manifestacije održala se i prigodna izložba starih predmeta i rukotvorina, ručnih radova i predmeta od slame, krep papira i šibe. Uz razgledavanje starina mogli su se kušati i starinski kolači kakvi su se nekad spremali u našem kraju.

Izložbe starih predmeta, rukotvorina i ručnih radova, nastupi i mimohod folkloraša, prezentacija aktivnosti lokalnih udruga, ukusne starinske delicije i dobra kapljica... Sve to moglo se pronaći na Šlinganim danima u Jalžabetu. Ova tradicionalna manifestacija okuplja folklorne skupine iz cijele Hrvatske i BiH s ciljem prezentacije autohtonih običaja iz cijele Hrvatske i Hrvata u BiH.

Pjesmom, plesom i prezentacijom običaja predstavili su se i Folklorno društvo Paklarevo iz Travnika.

U nastavku pogledajte galeriju

 

 

Foto/izvor: Facebook grupa /Nošnje i običaji Lašvanske Doline/, /www.varazdinske-vijesti.hr/. /regionalni.com/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa