.

Edukativna radionica u Novom Travniku o obrazovanju u BiH

12 Veljača 2016

Omladinsko udruženje Nova vizija je zajedno s mladima iz općine Novi Travnik, od čega su većina srednjoškolci ili studenti razgovarali na temu "Obrazovni sustavi u BiH".

 


Razgovarali su o tome imaju li mladi dovoljno prakse tijekom svog školovanja te da li nakon završene škole imaju praktična znanja ili su samo ¨teoretičari¨.

Zaključili su kako je decentraliziran obrazovni sustav ima itekako ima odraza i na lokalnoj razini. Kroz škole mladi nemaju dovoljno prilike da stječu praktična znanja, učenici koji su maturanti srednje ekonomske škole nisu za 4 godine svog školovanja imali priliku posjetiti neku tvrtku i upoznati se s radnim procesima, a rijetki su sretnici koji kroz svoju školu imaju dovoljo prakse.

Postoje ipak neke škole koje imaju dobru praksu ali činjenica je da je taj broj itekako mali, poručili su iz Nove vizije.

Želimo li biti u korak s EU i stvarati perspektivnu budućnost obrazovni sustav u našoj zemlji hitno mora postati prilagođen potrebama tržišta, mladi moraju biti spremni za rad a ne nafilovani teorijom koja bez prakse budućnost ove zemlje vodi u propast, smatraju Vizionari. /drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa