.

Na Sveučilištu „VITEZ“ održan Svečani sat u povodu početka nove akademske godine

08 Listopad 2016

U prepunom amfiteatru Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u subotu, 8. listopada, održan je Svečani sat  u povodu početka akademske 2016/2017.godine. Tom prilikom novoupisani studenti su se upoznali s načinom studija, rasporedom nastave i vježbi, bodovanjem i ocjenjivanjem te sa svim ostalim pojedinostima vezanim za njihovo studiranje. Na početku Svečanog sata, riječi dobrodošlice uputio je rektor,  prof.dr. Mirko Puljić. 

„Dragi studenti, čestitam vam na izboru studija na jednom od naših fakulteta, a u osobno i u ime ove visokoškolske institucije obećavam da ćemo osigurati optimalne uvjete studiranja. Hvala vam na povjerenju koje nam iskazujete izborom naših fakulteta. To vaše povjerenje koincidira s povjerenjem koje smo dobili od šire društvene zajednice, a ono je u vidu Rješenja o institucionalnoj akreditaciji koje je, na preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete BiH, izdalo Ministarstvo obrazovanja KSB. To predstavlja osobnu kartu Sveučilišta, to znači potvrdu profesionalne zrelosti ove institucije, potvrdu osigurane kvalitete studija u onoj mjeri u kojoj to zahtijevaju standardi visokog obrazovanja“, naglasio je rektor, prof. dr. Mirko Puljić. 

Dodao je kako su novoupisani studenti u akademskoj 2016/2017.godini prva generacija koja će studirati prema inoviranim nastavnim planovima i programima na FPE, FPN i FIT-u, čime su, kako je naglasio rektor, u prednosti u odnosu na  njihove prethodnike, budući da će studirati po suvremenim i  moderniziranim nastavnim planovima i programima u kojima će se, uz teorijski okvir, potrebna pažnja posvetiti i praksi koja će studente približiti onome što ih očekuje u izgradnji profesionalne karijere.

„Vrlo je mali broj naših bachelora poslovne ekonomije, zdravstva, informatike koji su nezaposleni. Diplome naših fakulteta priznate su i u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj… To je potvrda međunarodnog rejtinga Sveučilišta „VITEZ““, poručio je rektor, prof.dr. Mirko Puljić, ističući da, bez obzira gdje budu gradili svoju profesionalnu karijeru, svoje zvanje baziraju na znanju koje osigurava prosperitet, kako bi u konačnici bili korisni sebi, svojoj obitelji i široj zajednici. 

Riječi dobrodošlice brucošima su uputili i dekan Fakulteta zdravstvenih studija, prof.dr. Bogoljub Antonić, dekan Fakulteta informacijskih tehnologija, prof.dr. Lazo Roljić te dekan Fakulteta poslovne ekonomije, prof.dr. Jusuf Kumalić.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa