.

U Bugojnu osnovano Udruženje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja SBK-a

28 Siječanj 2019

Osnivačka skupština Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja Srednjobosanskog kantona (SBK) održana je u Bugojnu, na inicijativu članova sličnog udruženja koje od prije nekoliko godina djeluje u tome gradu.

– Osnivanjem udruženja na kantonalnom nivou, stvoren je dobar temelj za realizaciju aktivnosti za koje smatramo da bi se trebale realizirati u školama i cijeloj zajednici, a u interesu prvenstveno djece školskog uzrasta – kazao je predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja Almir Bašić.

Dodaje kako će se u narednim danima raditi na registraciji novoformiranog udruženja, a nakon toga i provođenju svih zacrtanih ciljeva.

– Mnoge stvari smo počeli u Bugojnu i ovo je način da ih nastavimo provoditi na kantonalnom nivou. Bavit ćemo se svim pitanjima koja su u našoj nadležnosti, upozoravati na probleme i tražiti, zajedno s ostalim institucijama, najbolja rješenja – naglasio je.

Ističe, također, da je u planu održavanje različitih radionica, edukacija i seminara iz oblasti pedagogije, odnosno tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te raznih sportskih takmičenja za učenike.

Na Skupštini su izabrana tijela i organi za rukovođenje udruženjem pred kojim je, kako se čulo, puno posla u narednom periodu.

U sastav Upravnog odbora ušli su predstavnici općina Bugojno, Travnik, Jajce, Novi Travnik, Gornji Vakuf-Uskoplje, Busovača i Vitez.

Zamjenik predsjednika UO je Anto Sučić, a članovi Darko Raić, Adis Alić, Almir Pokvić, Dragan Lovrić i Ana Eldić.

(FENA) M.L.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa