.

Kako će izgledati nova školska godina: Postoje dvije opcije, ukoliko korona potraje

16 Srpanj 2020

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB i uposlenici škola polako se spremaju za novu školsku godinu, a kako će ona izgledati za nastavnike i za učenike još uvijek niko ne zna.

Resorni kantonalni ministar Bojan Domić kaže kako trenutno razmatraju opcije.

- Vjerojatno ćemo uzeti neki od modela koji se sad razmatraju u nekim drugim obrazovnim sistemima. Moja bi želja, kao i svih nas, bila da korona jenjava do početka nove školske godine, da u školu krenemo redovno, što bi posebno puno značilo prvačićima i učenicima nižih razreda - rekao je Domić.

Zasad su samo, kaže ministar, dva scenarija moguća.

- Jedan je da krenemo u online nastavu što bi nam i dalje bilo teško i što nosi nekakve probleme koji bi nam ostali i dalje. Drugi je da nastavimo nekakvim modificiranim modelom, da smanjimo broj učenika u učionici, pa bi recimo, jedan dio razreda išao sedam dana, pa onda drugi dio sedam dana. To također usložnjava proces, zahtjevnije je za sve, djelatnike, učenike i roditelje. Nemamo trećeg modela - kazao je Domić.

Ministarstvo, dodaje, neće izmišljati toplu vodu.

"Ono što budu radile sve zemlje u okruženju sa sličnom epidemiološkom situacijom radit ćemo i mi", kazao je Domić za kraj.

U Srednjobosanskom kantonu škola će završiti online, nema povratka u učionice

/avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa