.

VIDEO: Obilježen Međunarodni dan volontera u KŠC Petar Barbarić u Travniku

07 Prosinac 2020

Širom svijeta, 5. prosinca se obilježava kao Međunarodni dan volontera, a obilježen je i u našem Centru.

Budući da je Međunarodni dan volontera ove godine kalendarski u subotu, članovi sekcije animatora i volontera su već u petak, 4. prosinca, simboličnom akcijom za naše učenike obilježili ovaj dan.

Naime, članovi sekcije razgovarali su s učenicima i kroz nekoliko pitanja pokušali saznati koliko su upoznati s pojmom volonter, jesu li upoznati s najvećim volonterskim akcijama u našoj zemlji, tko je zaštitnik volontera i slično. Za svaki točan, ali i netočan odgovor, učenici su dobili slatkiš, a primarni cilj ove akcije bio je podučiti učenike o značaju i ulozi volontera u našem društvu kao i skrenuti pozornost na ključne termine i događaje koje vežemo za volonterizam.

Volonterski angažman je izuzetno značajan za rast i razvoj učenika budući da pomaže mladima, ne samo koristiti vlastite talente i sposobnosti, već i razviti osjećaj za potrebe zajednice i razumjeti vlastitu ulogu u društvu. Velike volonterske akcije nisu nepoznanica našem Centru budući da je tijekom proteklih godina škola bila domaćin nekim od najvećih volonterskih akcija u Bosni i Hercegovini, poput akcije “72 sata bez kompromisa”, koja je okupila preko stotinu volontera na jednom mjestu.

Članovi sekcije animatora i volontera s nestrpljenjem iščekuju povratak aktivnostima na kojima će se neometano moći okupiti veći broj volontera.Zahvaljujemo članovima sekcije animatora i volontera na doprinosu koji daju školi i zajednici kroz volonterski angažman i radu na raznim volonterskim projektima i inicijativama tijekom školske godine.

 

/Facebook: KŠC "Petar Barbarić" Travnik/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa