.

Održana online edukacija za učenike KŠC "Petar Barbarić" Travnik u sklopu projekta #3forECO

13 Veljača 2021

Regionalni eko projekt, koji je počeo s realizacijom u siječnju 2020. godine, polako ide prema svojoj završnici. U četvrtak, 11. veljače, učenici KŠC "Petar Barbarić" Travnik bili su dio online edukacije koju je vodio Robert Oroz, eko aktivist za rijeke, ispred Ekološko-humanitarne udruge "Gotuša" iz Fojnice.

Kroz tri bloka online predavanja, Robert Oroz je učenicima predstavio eko udrugu, aktivnosti na terenu te primjere pogubnog utjecaja čovjeka na okoliša. Posebno je naglašen negativni utjecaj čovjeka kroz nekontroliranu izgradnju mini hidro-elektrana koje presušuju riječne tokove i uništavaju biljni i životinjski svijet u samim rijekama i na području riječnih tokova.

Također, prikazani su detalji borbe običnih građana za svoje lokalne zajednice kroz društveno angažiranje i promicanje građanskog aktivizma gdje su i mladi aktivno sudjelovali u borbi za zaštitu okoliša.

Međunarodni eko projekt #3forECO, koji je podržan od strane Regionalnog ureda za suradnju mladih (RYCO), implementira se u tri lokalne zajednice Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Srbije. Katolički školski centar "Petar Barbarić" je nositelj projekta, a Ekonomsko-trgovinska škola iz Kikinde i Srednjoškolski centar "Nace Budgoni" iz Kumanova, kao partnerske škole, također organiziraju edukacije za svoje učenike tijekom ovog tjedna.

Naši će učenici nastavit rad na ovom projektu već idući mjesec s drugim studijskim putovanjem, a tijekom ovog putovanja bit će organiziran online susret s vršnjacima iz Kikinde i Kumanova. Kroz prethodne mjesece naši učenici sudjelovali su na nekoliko online edukacija i studijskom putovanju tijekom kojeg su, zahvaljujući internetskim alatima, upoznali učenike iz Kumanova i Kikinde, navode iz KŠC "Petar Barbarić" Travnik.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa