.

Uručene novčane nagrade za 72 najbolja studenta u Federaciji BiH

30 Prosinac 2015

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti dr.sc. Elvira Dilberović uručila je u utorak, 29.12.2015. godine, na prigodnoj svečanosti u Mostaru, najboljim studentima sa 72 javna fakulteta u Federaciji Bosne i Hercegovine zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u prošloj akademskoj godini.

 

Sredstva jednokratne financijske podrške, u ukupnom iznosu od 57.600,00 KM, odnosno 800,00 KM po studentu, osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti iz proračuna Federacije BiH za 2015. godinu. Dio nagrada najboljim studentima uručili su i: dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Vesna Kazazić te prof.dr. Rifat Škrijelj, dekan PMF-a Univerziteta u Sarajevu.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti na početku svečanosti prisjetilo se i odalo počast nedavno tragično stradalim studentima Sveučilišta u Mostaru: Domagoju, Antoniji, Vjekoslavu i Teni.

Inače, u skladu s Odlukom o provođenju postupka kandidiranja za dodjelu podrške, studente su nominirali fakulteti, koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, i to po jednog sa svakog fakulteta, a prema kriterijima koje je utvrdilo i objavilo Federalno ministarstvo obrazovanje i znanosti.

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti dr.sc. Elvira Dilberović ponosna je što su se na ovaj poziv odazvali sva javna sveučilišta u FBiH te dostavili imena svojih najboljih studenata, čiji prosjek ocjena od 10 ili skoro 10, odnosno 5 ili blizu 5, zahtijeva da budu nagrađeni.

„Ovim želimo poslati poruku svim mladim ljudima da se rad uvijek prepoznaje, a najbolja postignuća nagrađuju. Također, ovom prilikom želim iskazati zahvalnost i svim javnim visokoškolskim ustanovama te profesorima i nastavnicima koji u svom svakodnevnom radu ulažu mnogo truda i predanosti prema studentima, kako bi postigli najbolje rezultate u učenju“, kazala je ministrica Dilberović.

Svečanost su svojim nastupom uveličali učenici Glazbene škole I i II. stupnja Mostar: Ante Kljajo, učenik IV. razreda Srednje škole – glazbenik općeg smjera i Josip Zubonja, učenik I. razreda Srednje škole – instrumentalni smjer. Također, nakon svečanosti, za sve prisutne najbolje studente organiziran je i zajednički posjet Starom mostu, Muzeju „Stari most“ te Interpretacijskom centru MuM (Muzeja u Mostaru). /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa