.

Čestitka ministra Bojana Domića povodom Svjetskog dana učitelja

05 Listopad 2021

Ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB Bojan Domić uputio je čestitku povodom Svjetskog dana učitelja koju prenosimo u cijelosti.

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Obilježava se u više od stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Tim povodom prigodnu čestitku uputio je ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Bojan Domić.

“Poštovane i drage odgojiteljice i odgojitelji, učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, ravnateljice i ravnatelji, stručne suradnice i suradnici, profesorice i profesori, i u ovim iznimnim vremenima, posebno me raduje pozdraviti vas i čestitati vam Svjetski dan učitelja!

Prije više od godinu dana našli smo se pred teškim izazovima koje nam je postavila epidemija koronavirusa. Sada već znamo kako odgovoriti na njih i ne postoji ništa što nas može uplašiti. No, u vremenu potpune neizvjesnosti hrabrila nas je volja i upornost naših učitelja koji su se vrlo brzo prilagodili novoj situaciji i jasno poslali poruku – obrazovanje ne smije trpjeti! Bio je to trenutak kada smo dodatno postali svjesni važnosti učenja i kakve će biti posljedice ako se takav proces ikada zaustavi.

Rad učitelja i nastavnika jedan od najvažnijih za razvoj pojedinca i društva. Povodom ovog značajnog dana, Svjetskog dana učitelja, svim prosvjetnim djelatnicima i uposlenicima, od predškolskih do visokoškolskih ustanova šaljem iskrenu čestitku, ali i zahvalu za vaš predani rad koji osigurava kvalitetniju budućnost i napredak čovječanstva”, čestitka je ministra Domića.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa