.

Poziv mladima za sudjelovanje na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije

04 Svibanj 2023

Posljednjeg vikenda u mjesecu, 26. i 27. svibnja u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. bit će upriličen 52. po redu Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom “Hodimo stazama Gospodnjim” (usp. Iz 2,3).

Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije bit će obogaćen duhovnim i zabavnim programom kojeg pripremaju djelatnici NCM-a u suradnji s animatorima i vršnjačkim edukatorima.

Program 52. dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započinje u petak, 26. svibnja okupljanjem mladih do 18 sati nakon čega će uslijediti sv. misa koju će glazbeno animirati pobjednici ovogodišnjeg Marijafesta. Po završetku mise predviđena je večera za sve mlade koji budu na programu, a nakon toga svjedočenje i koncert fra Marina Karačića, OFM. Nakon koncerta mladi će u manjim skupinama razmišljati na temu ovogodišnjeg gesla. Posljednja točka programa bit će Križni put mladih u dvorištu ckrve.

Subotnji program započinje pokorničkim bogoslužjem u 9 sati, nakon čega će uslijediti procesija prema brdu Kondžilu u 9:30 sati. Tradicionalno, ondje će u 11 sati sv. misu predslaviti vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić. Po njezinu završetku za sve mlade bit će upriličen ručak te animatorske igre.

„U današnjem svijetu, izloženom stalnim i brzim promjenama, mnogi mladi trpe razne oblike nasilja, isključenosti, marginalizacije, odrastaju bez referentnih točaka i ne uspijevaju usvojiti temeljne životne vrijednosti. Svjesni da su mladi sadašnjost i budućnost i naše nadbiskupije, nadbiskupijski Dan mladih prigoda je da se kao župnici, župni vikari, vjeroučitelji i katehete uživimo u svijet mladih, pažljivo ih slušamo i prepoznamo pozitivne aspekte njihovog doprinosa zajednici kojoj pripadaju. S druge strane, vi, dragi mladi, izražavate želju razgovarati o pitanjima koja se tiču vaših želja, rana i očekivanja, i želite da vaši župnici i župni vikari izbližega prate vaš rast i sazrijevanje, posebice u vjeri, i nastoje odgovoriti na vaša pitanja, posebice na vašu želju za Bogom. Neka nadbiskupijski Dan mladih i za vas bude prigoda da nadasve iskusite veliku ljubav Krista, koji živi i želi da i vi budete živi, kao i brižnu ljubav svih nas“, stoji u pozivu nadbiskupa vrhbosanskog za Dan mladih.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. poziva sve voditelje skupina mladih, župnike i duhovne asistente da prijave svoje skupine mladih koji će sudjelovati na programu u petak kao i na programu u subotu zbog lakše organizacije 52. dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Kontakt osoba je pastoralni suradnik u NCM-u vlč. Ivan Matijević, tel. 033 766 225.

NCM/ J.P., KT

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa