.

Volonteri Crvenog križa općine Travnik organizirali radionicu prve pomoći za učenike OŠ Nova Bila

29 Veljača 2024

Volonteri Crvenog križa općine Travnik danas su organizira i održali informativnu i interaktivnu radionicu prve pomoći za učenike Osnovne škole Nova Bila.

Ova radionica je dio šireg napora da se podigne svijest o važnosti osnovnih vještina pružanja prve pomoći i sigurnosti među mladima. Učenici su se okupili u školskoj dvorani gdje su dočekali volontere Crvenog križa.

Radionica je započela kratkim uvodnim predavanjem o osnovnim principima prve pomoći, naglašavajući važnost brze i pravilne reakcije u hitnim situacijama. Nakon teoretskog dijela, uslijedila je praktična demonstracija različitih tehnika pružanja prve pomoći. Volonteri su pokazali kako pravilno zbrinuti manje povrede poput ogrebotina, uboda insekata ili manjih posekotina. Također, fokus je bio i na postupcima u hitnim situacijama poput gušenja, srčanog udara ili nesvjestice.

Učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali u praktičnom dijelu radionice, postavljajući pitanja i aktivno sudjelujući u vježbama. Mnogi od njih su izrazili zahvalnost volonterima Crvenog križa na korisnim informacijama koje su stekli i osjećaju se sigurnije znajući kako pravilno reagirati u slučaju hitne situacije. Ova radionica je pokazala važnost suradnje između obrazovnih institucija i lokalnih organizacija poput Crvenog križa u edukaciji mladih o sigurnosti i humanosti.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa