.

Euharistijskim slavljem i plesom obilježen kraj nastavne godine za učenike predmetne nastave KŠC „Petar Barbarić“ Travnik

13 Lipanj 2024

Euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Travniku u ponedjeljak, 10. lipnja 2024. godine, u 11:15 sati obilježen je kraj nastavne godine za učenike predmetne nastave Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ Travnik.

Misno slavlje predvodio je don Jakov Kajinić, duhovnik Sjemeništa. Misno čitanje pročitao je profesor Ivan Volić, a molitvu vjernika učenice Ana- Marija Domić i Veronika Jukanović. Svojim su glasom i sviranjem misno slavlje uljepšale gđa Vlatka Čabro i s. Marica Pavlović.

Don Jakov je u svojoj propovijedi kroz nekoliko primjera istaknuo kako je lijenost jedan od najtežih grijeha te pozvao sve da iskoriste od Boga darovane talente. Jer, živeći marljivo, čineći dobro i imajući na umu Blaženstva o kojima nam sam Isus govori, lakše ćemo doći u raj.

Za učenike razredne nastave isti dan u 13:35 sati upriličena je prigodna molitva zahvale, koju je predmolio don Jakov Kajinić.

 Obilježavanje nastavljeno plesom

Nakon euharistijskog slavlja za učenike predmetne nastave, kraj nastavne godine odlučili smo obilježiti i organiziranjem plesnih aktivnosti za naše učenike i nastavnike. Vijeće učenika okupilo je učenice koje se kroz školske i izvanškolske aktivnosti bave plesom te smo predvođeni njima imali priliku zaplesati. Iako pomalo sramežljivo, naši učenici prepustili su se ritmovima poznatih glazbenih izvođača. Zahvaljujemo ovim putem i gospođi Maji Đurić, majci našeg učenika i voditeljici plesnog studija „PS MAYA“ Travnik koja je svojim prisustvom i predvođenjem plesnih koreografija doprinijela ugodnoj atmosferi i uspješnom svladavanju plesnih koraka, navode iz KŠC-a.

/ksc-travnik.net/

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa