.

Travnik kao "tamni vilajet" ili grad europske budućnosti

26 Rujan 2016

U posljednje smo vrijeme svjedoci turbulencijama na političkoj sceni u BiH, pitanju legitimnosti održanog referenduma, predstojećim lokalnim izborima, ali najvjerojatnije spoju svega toga.


Građani ostaju zbunjeni, pa često određene strukture putem medija i društvenih mreža spominju i ono što u ovakvom stanju može naštetiti ionako već poljuljanim međunacionalnim odnosima, a to je rat. Da li je ta nepoželjno stanje samo način konsolidiranja redova s ciljem uzimanja vlasti ili stvarna težnja - odgovor je vjerojatno ovo prvo. Jer, kako pridobiti građane kojima je sam spomen politike budi nezainteresiranost, a nezadovoljstvo učinjenim i krčkanje praznog želudca osjećaj izdaje, nego najnižim osjećajima.


Naravno, stanje u cijeloj državi prenosi se i na lokalnu razinu, a pošto su uskoro i lokalni izbori, sigurno je da ćemo bit svjedoci preslikavanja općeg nezadovoljstva na niže razine. A to se odnosi i na Travnik. Hoće li se Travničani okrenuti svjetlijoj, europskoj i prosperitetnoj budućnosti na čelu s mladim i sposobnim ljudima ili će ostati i dalje zarobljeni u ovom sivilu korupcije, nepotizma kakvo vlada od svršetka sukoba do danas. Hoće li se Travničani okrenuti i pola-stoljetnoj ideologiji koja je utamničila svaku moguću ideju napretka, ili će pak dat prednost investicijama, radnim mjestima i napretku naše lokalne zajednice. Na ovo pitanje samo mi možemo dati odgovor, a stvar je građanske odgovornosti. /S.B./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa