.

Mladen Solomun- svjetska planetarno popularna zvijezda iz Travnika

18 Veljača 2016

Mladen Solomun, DJ Solomun, rođen je 1975. godine u Travniku. Roditelji su mu se upoznali u Hamburgu gdje je on i odrastao, a ozbiljnu svjetsku reputaciju DJ Solomun zaslužio je jer je uspio redifinirati tipičnu europsku deep house glazbu u svijetu produkcije, remixa i DJ-inga.

 

Solomun je svojom produkcijom, remiksima i nastupima zaludio svijet u posljednjih nekoliko godina, a takođe je vlasnik jednog od najprestižnijih lejblova (etiketa) na svijetu pod nazivom "Diynamic music" za koji su izdavali mnogi poznati svjetski producenti kao što su H.O.S.H, David August, Stiming, Kollektiv Turmstrasse, Adriatique i mnogi drugi. Pored „Diynamic records“ etikete, Mladen je vlasnik još jedne, nešto više eksperimentane, izdavačke kuće pod nazivom „2DIY4“. Solomun je nositelj prestižne titule „Najboljeg DJ-a u 2012. godini“ od strane čuvenog Mixmag-a (najveći svjetski glazbeni i klubski časopis) , a mnogi ga smatraju jednim od najboljih house i deep producenata na svijetu.

Glazbeni stručnjaci njegove setove rado opisuju kao Storytelling Groove sa primjesama disco i funky ritmova kroz koje se skladno prelivaju emotivni vokali. U svom radu inspiraciju pronalazi u svakodnenom životu, R&B zvuku, funk soul i disco melodijama kao i numerama iz perioda 80'-ih.

Njegovu sjajnu karijeru potvrđuje i to da je dobitnik brojnih glazbeno-umjetničkih nagrada od kojih izdvajamo samo nekoliko, a popis Mladenovih nagrada je zaista dug:
nagrada za remix godine Noir&Haze-Around, nagrada za najboljeg DJ-a i producenta koju dodjeljuju Mixmag i Groove Magazin, pobjednik u kategoriji deep house – DJ Awards Ibiza (Španjolska), najbolji DJ godine – Mixmag Magazine Ujedinjenog Kraljevstva, najbolji producent (Groove Magazine) i jos mnogobrojne druge nagrade na svjetskom novou.

Trenutno promovira svoj novi EP (glazbene ploče) pod nazivom „Zora“ koji je inspiriran citatima Emily Dickinson.

Na sljedećim linkovima možete pogledati samo neke od Mladenovih nastupa:

https://www.youtube.com/watch?v=gvgSJ1-eTcc

https://youtu.be/bk6Xst6euQk

https://youtu.be/qCsXMtyOZyc


U jednom od mnogobrojnih Mladenovih intervjua koje je dao za razne svjetske glazbene časopise i magazine, svim umjetnicima koji se bave njegovim poslom, Mladen je poručio: „Radite svaki dan na sebi i svojoj glazbi, oslanjate se samo na sebe i vjerujte u sebe. Jednog dana će sve doći na svoje pa tako i vaš uspjeh. Ako je ova profesija ono što volite, vaše vrijeme će doći kad tad".

Što drugo reći nego da je Travnik, kako kroz cijelu povijest, tako i u moderno vrijeme uvijek bio kolijevka talenata. /ž.k./

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa