.

Doček Nove godine

14 Prosinac 2015

Novogodišnja groznica među Bosancima i Hercegovcima već vlada, bar kod onih sa "debljim" novčanikom, jer rezervacije putovanja za doček Nove godine odavno su počele.

 

Iako će većina bh. građana 2016. dočekati u krugu obitelji i prijatelja, ispred TV ekrana ili na gradskim trgovima, turističke agencije su se i ove godine potrudile da klijentima osiguraju neko od nezaboravnih putovanja uz, kako kažu, pristupačne cijene.


Veliki interes

Agent prodaje u Centrotoursu Mišo Miković kaže nam da su ove godine najinteresantniji aranžmani Prag (330 KM), Beč (355 KM), Milano (335 KM), Venecija (239 KM) i nezaobilazni Istanbul (499 KM). Napominje da se građani ove godine odlučuju za neke bliže varijante putovanja te da je i situacija u Europi "malo uzdrmala potražnju".

- Prag je rasprodat još prije mjesec. Mjesta još ima, ali malo, za Veneciju, Milano, Beč i Istanbul. Zainteresiranih ima i za putovanje u Barcelonu (585 KM). To je, uz Istanbul, jedna od najatraktivnijih destinacija za Novu godinu, kaže nam Miković.

Iz VTA - Ventura Travel Agencije navode da se u novogodišnjoj ponudi nalazi više od 15 destinacija - od Dubaija, Istanbula, Pariza, Rima, Atene pa do Beča, Budimpešte, Minhena, Venecije, Trsta, Verone, Praga, Budve i Vlašića...

- Jedna od atraktivnijih destinacija sa dosta pristupačnom cijenom je Rim pet dana direktnim charter letom iz Sarajeva po cijeni 679 KM po osobi. Drugi po popularnosti je aranžman od šest dana u Pragu sa cijenom od 295 KM. Interes naših sugrađana je veći u odnosu na prošlu godinu, jer smo napravili iskorak i prilagodili cijene našem tržištu. Novitet ove godine su dvije destinacije, gdje zbog velikog interesovanja proširujemo kapacitete, a riječ je o organizovanim odlascima u Atenu šest dana po cijeni od 330 KM i Budvu po cijeni od 129 KM. Nismo izostavili ni domaće destinacije, za koje vlada veliko interesovanje, posebno planinske, gdje smo ekskluzivna agencija za vikend-objekte, apartmane, pansione, motele i hotelske smještaje na planini Vlašić po cijeni od 39 KM po osobi, kaže PR VTAHarun Terzić.

U sarajevskoj agenciji M97 kažu kako za novogodišnje putovanje za sada imaju sigurne polaske za Istanbul (autobus, avion), Kušadasi i Beograd.

- To je što se tiče aranžmana koji se još prodaju i koji su sa garantovanim polaskom, s tim da u ponudi imamo još i Budvu. Kada su u pitanju egzotičnija mjesta, bilo je upita za Dubai, ali mi se iskreno nismo toliko bazirali na Novu godinu, više smo na neka siječanjska putovanja koja slijede poput Andaluzije, Maroka..., kazali su u M97.

Od PR menadžera agencije Sol Azur Dine Imamovića saznajemo da ova agencija ima do sada prijavljenih oko tisuću putnika za novogodišnje aranžmane.


28 stupnjeva

- Imamo više od 16 destinacija. S obzirom na to da smo prošle godine imali veliku zainteresovanost za novogodišnje aranžmane, ove godine imamo 30 aranžmana na svim europskim destinacijama. Cjenovno, aranžmani su jako povoljni i većina je sa istom cijenom kao i prošle godine, dok neke aranžmane imamo dosta povoljnije nego prošle godine. Cijene naših aranžmana kreću se od 129 KM za Beč, pa do 699 KM koliko košta Sicilija. U ponudi imamo zrakoplovne i autobuske aranžmane. Najveći odaziv imamo za zrakoplovne aranžmane Sicilija, Rim i Istanbul, dok definitivno za autobuske aranžmane najveća zainteresiranost vlada za Milano, koji je i ove godine hit-destinacija kada je u pitanju naša agencija, kazao je Imamović.

U agenciji Relax Tours kazali su nam kako dobro ide prodaja novogodišnjeg aranžmana za Dubai.

- Ono što možemo reći da dobro ide i što smo skoro prodali to je Dubai - zato što je direktni let i klima je izuzetno dobra, 28 stupnjeva. Ide se i na hrvatsko primorje, ali i planine. Međutim, mislim da je prodaja u odnosu na prošlu godinu dosta slabija. Ljudi osjećaju nesigurnost zbog ovih dešavanja. Ipak, očekujemo da će još biti prodaje jer ima još vremena. Ali naznake su da će to biti znatno manje nego prošle godine. Uz Dubai, zainteresovanih ima i za novogodišnje putovanje u Istanbul, Milano, Veronu i Padovu, kažu u ovoj agenciji. /oslobodjenje.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa