.

Najavljujemo XV. Međunarodni festival dječje glazbe „Dok teče Lašva“

04 Listopad 2019

Još jednu, petnaestu po redu festivalsku priču u grad Novi Travnik donosi nam Udruga „Dok teče Lašva“.

Ova glazbeno-scenska manifestacija će okupiti oko 150 mališana našeg grada, kao i drugih gradova Lašvanske doline.

Na festivalskoj sceni nastupaju 24 mlade i talentirane pjevačke nade iz 7 zemalja u živoj izvedbi 21 nove autorske pjesme. Iz Hrvatske dolazi 5 izvođača, Srbije 3, Crne Gore 4, Slovenije 1, Sjeverne Makedonije 1, Bugarske 1,a domaće snage čini 6 izvođača iz Novog Travnika, 2 iz Travnika i 1 Prozor-Rama.

Nastupe Zvijezda i Zvjezdica i ove godine svojim plesnim koreografijama popratit će Sportski plesni centar “LDF” iz Viteza, Plesni studio “Prijatelji djece – Maya” iz Travnika, Novotravničke „Zumbice“ i Novotravničke mažoretkinje.

Prve večeri festivala u Cafe pizzeriji „Milano“ predstavljaju se mlade pjevačke nade u performansu „Pjesma kao ljubav“.

U sklopu razgledavanja kulturno-povijesnih znamenitosti Lašvanske doline, naši inozemni gosti će posjetiti rodnu kuću nobelovca Ive Andrića u Travniku, Plavu vodu i voziti se turističkim vozom „Ćiro“.

Ovogodišnju festivalsku temu “Note radosti“ u liku skladateljice Bety na festivalsku scenu DTL 2019. i ove godine donosi Anela Križanac koja ujedno potpisuje i scenarij festivala.

I ove godine generalni pokrovitelj festivala je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. Uz generalnog medijskog pokrovitelja Radioteleviziju HB, koja će u živom televizijskom prijenosu emitirati festival, medijsku potporu festivalu pružaju Drukčiji radio, Kanal 6 HD, Radio TNT, RTV Bugojno, Radio Vitez, Radio Busovača i druge lokalne radio postaje te portali iz regije i šire.

Humanitarna nota festivala namijenjena je Odjelu djece s poteškoćama u učenju i učešću pri OŠ Novi Travnik.

Sve Vas pozivamo u subotu, 5. listopada 2019. godine u Sportsku dvoranu Novi Travnik u 19 sati da zajedno slavimo svu ljepotu dječje pjesme i plesa koju mladost u sebi nosi i vremenu prkosi!

Vesela pjesma i note radosti u našem gradu mladosti!

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa