.

NAJAVA: Danas na Središnjem gradskom trgu u Travniku tradicionalni Travnički karneval

11 Veljača 2024

U organizaciji KŠC "Petar Barbarić" Travnik i HKD "Napredak" Travnik danas se organizira tradicionalni Travnički karneval pod ovogodišnjim motom "Budi i ti dijete".

Karneval će se održati danas, 11. veljače 2024. godine na Središnjem gradskom trgu u Travniku.

U 12 sati planirano je okupljanje karnevalskih grupa, u 12:30 defile mašakara korz Travnik dok je od 13 sati program manifestacije na Središnjem gradskom trgu u Travniku.

Pozivamo sve mještane Travnika i okolnih mjesta da nam se pridruže na tradicionalnom Travničkom karnevalu koji će se održati u nedjelju 11.02.2024. godine.

Karneval lat.caro: meso + levare: dignuti; u značenju „zbogom mesu” je svečano razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi.

Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, bakljade, vatromete, obasipanje cvijećem, konfetima , te na kraju svečano spaljivanje,personifikacije „princa karnevala”.

Mi ćemo našu maškaradu započeti okupljanjem ispred KŠC "Petar Barbarić" Travnik u 12:00 sati. Zatim, u 12.30 krenut će veseli defile kroz grad, a od 13.00 sati možete uživati u veselom programu na Centralnom trgu Općine Travnik.

***Danas je fašnik, veseli dan,
dajte nam nešto, idemo van.
Vesele tu smo maškare mi,
pjevajte s nama zajedno svi. - stoji u pozivu Organizatora.

Može biti slika sljedećeg: tekst

foto naslovna: arhiva

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa