.

Održana manifestacija “Dani kosidbe” na Kupresu

08 Srpanj 2024

Već nekoliko stoljeća, početkom srpnja, na Kupreškoj visoravni održava se ova značajna poljoprivredno-kulturno-zabavna manifestacija.

Okupljeni posjetitelji na Kupreškom polju, uz brojne visoke goste i uzvanike, sudjelovali su u programu otvaranja, a manifestaciju je službeno otvorila ministrica Nasiha Pozder, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Prema nekim izvorima, “Dani kosidbe” redovito se održavaju od 1687. godine. Kupreška kosidba upisana je na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva organizacije UNESCO.

“Dani kosidbe na Kupresu 2024.” počeli su 1. srpnja u Hrvatskom domu Kupres izložbom fotografija kosaca i kupelica.Manifestacija je trajala cijeli tjedan, a uključila je dječju radionicu “Mali čuvari tradicije”, sajam rukotvorina i etno festival “Moj Ivane – Kupres 2024.”, kao i druge događaje.

Među ostalim, pokroviteljstvo nad manifestacijom ove godine preuzele su predsjednica FBiH Lidija Bradara i ministrica Pozder, što dodatno naglašava važnost očuvanja ove stoljetne tradicije i podršku federalne razine vlasti hvale vrijednom projektu, stoji u priopćenju.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa