.

Nevjerojatna priča iz RS: Nogometašima Partizana kad idu po loptu treba putovnica za Hrvatsku

10 Studeni 2016

Jedna trećina igrališta pripada Hrvatskoj, a ostatak Republici Srpskoj. Da bizarnost bude veća, kad lopta završi u obližnjoj šumi, onaj tko ode po nju u teoriji bi trebao kod sebe imati putovnicu da bi ju vratio u igru.

Nevjerojatna priča dolazi iz Kostajnice, gradića u Republici Srpskoj na samoj granici s Hrvatskom. Raspad Jugoslavije doveo je do neobične situacije jer granica između Hrvatske i Republike Srpske prolazi točno preko nogometnog igrališta lokalnog Partizana.
 
Tako da jedna trećina igrališta pripada Hrvatskoj, a ostatak Republici Srpskoj. Da bizarnost bude veća, kad lopta završi u obližnjoj šumi, onaj tko ode po nju u teoriji bi trebao kod sebe imati putovnicu da bi ju vratio u igru. Klupe za rezervne igrače također se nalaze u Hrvatskoj, pa se tako rezervni igrači Partizana često šale da utakmicu gledaju iz Europske unije. 

''Tako je, granica prelazi preko našeg travnjaka i izlazi s njega blizu korner zastavice. Igramo na teritoriju dvije države'', kazao je predsjednik Partizana Zoran Avramović za Kurir, pa je objasnio:
 
''Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj tko ide po nju ima putovnicu kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili putovnice, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju.''

 Medije je zanimalo moraju li igrači i suci imati uza sebe putovnicu i za vrijeme igre, jer non-stop prelaze granicu. Avramović se na to nasmijao, pa je rekao: ''Ne moraju. Prije raspada mi smo igrali u Zagrebačkoj regionalnoj ligi i natjecali smo se sa Slaven Belupom. S Hrvatima imamo dobre odnose. Puno je njihovih nogometaša igralo kod nas, a i danas često dolaze gledati utakmice.''

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa