.

U travničkom naselju Polje Slavka Gavrančića Dragan Vlahović je od hobija stvorio posao.

14 Prosinac 2016

U travničkom naselju Polje Slavka Gavrančića Dragan Vlahović je od hobija stvorio posao, piše Drukciji.ba.

Kao i većini umirovljenika u BiH, ni Draganu mjesečna primanja nisu dovoljna za normalan život, stoga se ovaj Travničanin okrenuo obradi drveta. Od sirovog drveta obradom stvara zanimljive suvenire koje uglavnom izlaže i nudi na sajmovima.

Sasvim slučajno sam počeo baviti se obradom drveta, i sa vremenom sam od toga počeo i zarađivati. Potrebno je dosta truda uložiti da biste od komada sirovog drveta dobili koristan i zanimljiv predmet, kazao nam je Vlahović.

Sljedeći događaj na kojem izlaže svoje rukotvorine je 16. prosinca na otvorenju zimske sezone na Vlašiću, a svi zainteresirani za ove autentične kreacije mogu ga posjetiti svakog vikenda u suvenirnici u sklopu Eko Fisa na Vlašiću.

Kako nam je kazao, najveća prednost bavljenja ovime, uz ispunjeniji život, je druženje, razmjena iskustava i upoznavanje s ljudima koje zanimaju slične stvari.

Nedavno osnovano Udruženje PRST okuplja veći broj proizvođača suvenira s područja općine Travnik, a Vlahović se nada da će kroz ovo Udruženje zaštititi izradu autohtonih suvenira s travničkom deklaracijom i riješiti određene probleme s kojima se susreću.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa