.

Popularni glumac oduševio porukom mira: 'Svi smo mi gubitnici, osuđeni jedni na druge.'

30 Studeni 2017

Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić ponovno je oduševio javnost porukom mira koju je objavio na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Enis je prošle godine proglašen osobom godine u Bosni i Hercegovini, za što je dobio nagradu Večernjakov pečat.

– Moj brate, po domovini... BiH služi stranim silama kao poligon za njihove različite pokuse...

To je dokaz koliko smo mi na ovim prostorima ''mali'' narodi i koliko se ''veliki'' igraju s nama i našim emocijama... A sve za svoje interese! To je još jedan dokaz da mi moramo praviti svoje priče i poštovati jedni druge. Da nikada više ne budemo izmanipulirani i glupi u svojoj naivnosti! Da nikada više ne budemo instrumenti i bojeva municija stranih sila...

Nema pobjednika na našim prostorima... Svi smo mi gubitnici, osuđeni jedni na druge – napisao je na Instagramu popularni Šemso iz serije "Naša mala klinika".

U samo sat vremena Enis je prikupio više od 1200 likeova i mnogo komentara. – Ti si rijedak primjer Čovjeka na ovim prostorima – napisala mu je jedna prijateljica.

Valja izdvojiti i komentar HRT-ova voditelja Frane Ridjana, koji je napisao: – Kad se budemo sreli, tamo negdje gore, shvatit će i ostali da zemlju ne baštinimo za sebe, nego za djecu naše djece. Neka se ona igraju sretno i neka nam oproste što smo dopustili drugima da nam uzmu radost zajedničkog igranja.

/vecernji.hr/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa