.

KISELJAK: U Lepenici je rođen i ubijen Kuduz, u bijegu bio i ubojica Trogrlić

12 Veljača 2019

Višestruki ubojica Edin Gačić ubijen je danas u Lepenici, naselju u općini Kiseljak u županiji Središnja Bosna.

To naselje, koje broji manje od 3.000 stanovnika, već decenijama potresaju ubojstva, a policiji je uvijek sumnjivo mjesto u kojem se skrivaju kriminalci ili ubojica, koji baš u ovom području pokušavaju naći izlaz. Prema Fojnici, Kiseljaku, pa dalje prema Travniku, prema Sarajevu ili Mostaru,piše avaz.ba

Filmska priča

Iz lepeničkog sela Žeželevo je Junuz Kečo Kuduz, jedan od najpoznatijih bh. antiheroja. Kečo je u ožujku 1985. godine, u naletu ljubomore, ubio suprugu Rasemu Fazlibašić pred očima pastorke Sanele. Desetak dana skrivao se po okolnim šumama te je uhvaćen u Budvi.

Osuđen je na 15 godina zatvora u Foči, a rat ga je zatekao u rodnom mjestu. Pridružio se Armiji RBiH, a poginuo je, zajedno s tada 14-godišnjom Sanelom u kolovozu 1993. u lepeničkom selu Gojkovac. Po njegovoj tragično-ljubavnoj priči snimljen je kultni bh film "Kuduz".

Ubojstvo zbog međe

U ljeto 2013. lepenički kraj potresao je još jedan zločin. U šumi u Čubrenu pronađena su tijela dvojice muškaraca, a policija je raspisala potjernicu za Markom Trogrlićem zvanim Breza.

Trogrlić je osumnjičen da je 26. srpnja ubio Marka Marjanovića, susjeda iz Ćubrena, i njegovog brata Slavka Marjanovića. Neki su govorili da je do ubojstva došlo zbog međe.

Potraga za Trogrlićem trajala je osam dana, a policijski izvori navodili su da se i Trgorlić krio u istim šumama kao svojevremeno i Junuz Kečo. Trogrlić je završio potjeru samoubojstvom.

Također treba napomenuti da prethodna dvojica nisu bili opasni za lokalno stanovništvo za razliku od bolesnog Edina Gačića.

Lepenica je inače lijepo i mirno naselje u općini Kiseljak, povezano sa Sarajevom i Tarčinom 15-minutnom vožnjom nedavno izgrađenim autoputom.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa