.

FOTO: Nenad Rajić i Dragan Mamuša osvojili Krov Europe - Elbrus

05 Kolovoz 2019

Jučerašnjim usponom na Elbrus (5.642 m n/v) koji se nalazi na Kavkazu, član Hrvatskog planinarskog društva Vitez Nenad Rajić i član Planinarskog društva ''Kuk'' Novi Travnik Dragan Mamuša su izveli vrlo zahtjevan uspon turno skijama na najviši vrh Europe i Rusije.

Prema Rusiji su krenuli u ponedjeljak, 29. srpnja 2019. godine iz Sarajeva i Istanbula do Mineralnih voda, grada na jugozapadu Rusije, smještenog između Crnog i Kaspijskog mora.

Nakon aklimatizacijskog uspona u utorak do visine na 4.250 m, usljedili su usponi u srijedu na 5.000 m, četvrtak na 5.050 m, a petak i subotu su ostavili za odmor boraveći na visini 4.100 m. Nedjelja ujutro u 2 sata je počeo uspon, zoru su dočekali na padinama zaleđene planine, a u 9 sati ujutro su stajali na vrhu.

Kako su kazali za portal Vitez.info, bili su izloženi dosta jakom vjetru i hladnoći, ali su ipak izvukli do vrha. Ovo je najviši vrh koji su popeli i odskijali do sada, Nenad je prvi Vitežanin koji je stajao na krovu Europe, Dragan je drugi po redu Novotravničanin, poslije Bože Skopljakovića.

Više o ovom sjajnom pothvatu pisat ćemo nakon što se ekipa vrati u Lašvansku Dolinu. Naravno, iskoristit ćemo priliku i čestitati Nenadu i Draganu na ovom velikom uspjehu!

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa