.

Poznati muralista Deni Božić oslikat će mural Ive Andrića na Gradskoj biblioteci u Travniku

11 Listopad 2021

Ivo Andrić dobit će svoj mural na Gradskoj biblioteci u Travniku, a njegov mural danas će oslikati poznati muralista iz Doboja, Deni Božić, koji će oblikovanje murala započeti u 12.00 sati.

Oblikovanje Andrićevog murala projekt je koji je nastao na inicijativu Centra za kulturu Radogost, u suradnji s Gradskom bibliotekom Travnik, u okviru Andrićevih dana 2021.

Mladi muralista Deni Božić oslikao je više od 100 murala u mnogim gradovima, a po njemu, grad Doboj gdje živi zovu – gradom murala. Obzirom da je po majci Travničanin, i sam je izrazio želju da oblikuje mural Ive Andrića upravo uTravniku.

Deni je više puta bio sudionik Street Arts Festivala u Mostaru gdje je uradio i mural Alekse Šantića. Mural Ive Andrića je već jednom uradio u Doboju, kao i murale drugih znamenitih ličnosti, a oslikao je i zidove škole u Zenici.

Najpoznatiji je po muralu Cobyja Bryanta i Nikole Jokića o čemu su pisali i američki mediji.

Iz Centra za kulturu življenja RadoGOST iz Novog Travnika najavljuju i nastavak suradnje s ovim mladim umjetnikom, u svojim narednim projektima.

Centar za kulturu življenja RadoGOST poziva sve zaintereseirane u utorak, 12.10.2021. da im se pridruže i na Razgovorima o romanu „Herbarijum Ane Franke“ autora Alena Alispahića u Otvorenom književnom atelieru “Rodna kuća Ive Andrića” u 19.00 sati.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa