.

KPZ Zenica otvorio profil na TikToku, objavljuje snimke iz zatvora

20 Veljača 2024

Posljednjih godina društvene mreže postale su nezaobilazan kanal komunikacije, a njihov utjecaj proteže se na različite sfere društva, pa ne iznenađuje što su se i brojni političari pridružili ovom globalnom fenomenu. Kazneno-popravni zavod Zenica također je u tom društvu te je već objavio tri videa na svom TikTok profilu.

- Ovaj potez pokazuje spremnost institucije da koristi moderna sredstva komunikacije kako bi se približila javnosti i dijelila relevantne informacije - smatra ravnatelj Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak.

Videosnimke iz KPZ-a Zenica izazivaju brojne reakcije javnosti zbog načina pristupa Zavoda komunikaciji. Od trenutka kada je stupio na dužnost ravnatelja, Rusmir Isak bio je pod povećalom javnosti, kako zbog samog imenovanja tako i zbog svojih aktivnosti unutar ustanove. Nedavno je dao izjavu za medije ističući brojne aktivnosti i planove za iduće razdoblje, ali je naglasio da tu neće stati. Kako kaže, ovaj potez ima za cilj približiti javnosti rad zatvora i stvoriti transparentnost u pogledu aktivnosti unutar zavoda. Na nalogu se mogu pratiti različite aktivnosti koje se odvijaju unutar zatvora, pružajući građanima uvid u život osuđenika, programe rehabilitacije i edukacije koje Zavod provodi.

Posebnu pozornost privukao je nedavni posjet ravnatelja Isaka treningu zatvorskih policajaca, koji je na jednom od snimaka.

Na drugom se može vidjeti svečano postrojena zatvorska jedinica u čast posjeta ministra pravosuđa Federacije BiH. Dok je na trećoj snimci ravnatelj Isak na ručku sa zatvorenicima u jednom od najpoznatijih zatvora na Balkanu.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa