.

U NK Vitez zadovoljni pripremama u Čitluku

15 Veljača 2016

Nakon desetodnevnih priprema u Čitluku u subotu navečer kući su se vratili nogometaši premijerligaša Viteza.

 


„Sve planirano i zacrtano u deset dana boravka u Čitluku, u uvjetima koji su, u svakom pogledu i u svakom segmentu, bili na visokoj razini, ostvarili smo i proveli izuzme li se planirana i dogovorena utakmica s Braniteljem iz Mostara. Razlog otkazivanja utakmice su vremenske neprilike, nogometni tereni pod vodom, a ta neodigrana utakmica ipak nije neki ozbiljniji problem kada su naše pripreme u pitanju. Naime, trenirali smo dva puta dnevno, sve je teklo zacrtanim planom i dinamikom, treninzi su bili teški i naporni, a svi nogometaši su pred njih postavljene zadatke do kraja i bez prigovora provodili. Kroz treninge, rad i zalaganje, te kroz tri odigrane utakmice koje smo odigrali, „snimali“ smo svakog igrača pojedinačno sa svih aspekata, a poseban akcent stavljali smo na naša jesenska pojačanja“, kazao nam je u nedjelju ujutro pomoćnik Branka Karačića, šefa stručnog stožera Viteza, Jasmin Đidić.

Vitežani su u Čitluku izgubili od Osijeka 0 : 1, Goška iz Gabele pobijedili su 3 : 1 (Novak, Šantić, Đerić) i NK Hvar iz Hvara 6 : 0 (Kapetan 2, Anastasov 2, Jusufbašić 1, Petrović 1).

Đidić ističe kako je tih deset dana u Čitluku, uz naredni (tekući) tjedan, ustvari pripremni ciklus s maksimalnim opterećenjem.

„Znači i ovaj tjedan radit ćemo s maksimalnim angažmanom, u trenažni proces nam se uključio u susretu sa Željezničarom povrijeđeni Jevtić, a vjerujemo kako će se sredinom tjedna u rad uključiti i Đerić povrijeđen u susretu sa Hvarom. Ovaj tjedan odigrat ćemo i dvije utakmice. U srijedu će nam u goste stići Žepče, a u subotu, također u Vitezu, odigrat ćemo utakmicu sa NK Metalleghe iz Jajca. Protiv Žepčaka igrat će nogometaši koji su do sada, iz raznih razloga, dobivali manju minutažu, dok će protiv Jajčana, vodeće momčadi Prve lige Federacije, vjerujem na glavnom terenu Gradskog stadiona, Vitez nastupiti u najjačem sastavu. Ta utakmica je, ustvari, naša generalna proba pred prvenstveni start u subotu 28. veljače, u Vitezu protiv Veleža iz Mostara“, riječi su Jasmina Đidića.

Iako nije htio govoriti poimenično o kvaliteti i sposobnostima pojačanja Viteza u zimskoj stanci (Đerić, Mrkajić, Barić, Radeljić, Livaja, Novak) kazao je da je riječ o kvalitetnim igračima, vrhunskim profesionalcima, koji će momčadi Viteza dati novu dimenziju kvalitete.

„Njihovim dolaskom dobili smo ono što smo tražili. Naime, dobili smo širinu u izboru igrača, jaku konkurenciju za svaku poziciju u momčadi, kvalitetu višega stupnja. A to će nam, svi vjerujemo, uz naše jesenske snage, biti dovoljno za ostvarivanje našega cilja- ostanka u Premijer ligi“, dodao je Đidić, posebno apostrofirajući, petoricu juniora (Vrhovca, Badrova, Petrovića, Ramljaka, Pleića), njihov rad na pripremama, njihov talent, iskazano htijenje…što potvrđuje tvrdnje i mišljenje stručnjaka, da su oni svijetla budućnost viteškog premijerligaša. /vitez.info/

 

Izvor fotografije: vitez.info

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa