.

Nihad Ribić zbog povrede završio karijeru: Jednog dana želim na klupu Travnika

15 Veljača 2016

Dugogodišnji stub odbrane Vezira, drugi je igrač u povijesti kluba po broju odigranih utakmica, a zbog problema sa koljenom, odlučio je u 33. godini okačiti kopačke o klin

 

Nihad Ribić, dosadašnji nogometaš Travnika, odlučio je da u 33. godini života završi profesionalnu karijeru. Problemi sa povredom su učinili svoje i defanzivac je okačio kopačke o klin.


Žal za Europom

– Jednostavno nisam mogao više. Imao sam posljednjih godinu konstantnih problema sa povredom koljena, bol je bila sve jača i jača i donio sam odluku da završim karijeru. Sigurno da sam mogao igrati još nekoliko godina, da nije bilo povrede, ali na kraju kada sve saberem zadovoljan sam svojom karijerom – kazao je Ribić.

Karijeru je počeo u rodnom Travniku, za koji je odigrao preko 500 utakmica (više od njega ima samo rahmetli Elvedin Varupa), a zatim je nastupao za Žepče i Olimpic, da bi se vratio na Pirotu.

Najveći uspjeh bio je u sezoni 2005/06 kada su Veziri izborili europski nastup, ali zbog problema sa licencom ostali su uskraćeni za igranje u UEFA natjecanjima.

– Predvođeni Draganom Jovićem izborili smo nastup u tadašnjem Intertoto kupu, ali zbog problema sa licencom Saveza nismo mogli predstavljati našu zemlju u ovom natjecanju. To mi je nešto za čim najviše žalim u karijeri – istakao je Ribić.

Ribić je trener u jednoj od omaldinskih kategorija Travnika. Završio je B licencu, a u budućnosti planira doći do Profi licence.

– Zahvalan sam čelnicima kluba koji su mi nakon završetka karijere dali šansu da ostanem u nogometu, da radim sa mlađim selekcijama, te da završim B licencu. Planiram da u budućnosti završim i A, te Profi licencu i da radim kao trener. Želja mi je da jednoga dana s klupe kao trener predvodim svoj Travnik – dodaje Ribić.


Grad to zaslužuje

Ovaj sada već bivši nogometaš nada se da će njegovi doskorašnji saigrači uspjeti izboriti opstanak u Premijer ligi.

– Siguran sam da ova ekipa ima kvaliteta da izbori opstanak u Premijer ligi. Grad Travnik zaslužuje da gleda premijerligaške utakmice i vjerujem da će uspjeti da izbore opstanak. Od srca im to želim – rekao je Ribić za kraj./faktor.ba/

 

Izvor fotografije: faktor.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa