.

[FOTO] Izgled suvremenog nogometnog terena na Vlašiću koji će se izgraditi do kraja 2016. godine

02 Lipanj 2016

Suvremeni nogometni teren s podzemnim garažama, koji već duže vrijeme željno očekuju turistička poduzeća na Vlašiću, bit će završen krajem 2016. godine. Lokalna firma "Ozon" u ovaj kompleks uložit će oko 2,5 mil KM. O ovome je već „Travnički vjesnik“ pisao, a u tekstu donosimo nove informacije i fotografije. 

 

Projekt, koji će dodatno obogatiti sportsku ponudu na ovoj planini, je trenutno u fazi izvođenja zemljanih radova i izmještanja instalacija. Osim nogometnog terena i garaža, bit će izgrađeni i poslovni prostori, kao i tribine i svlačionice za sportiste.

- Nogometni teren je dimenzija 90x60m što je po FIFA standardima. Umjetna trava će, također, zadovoljavati FIFA standarde, a predviđena je i staza dimenzija 2,5 m sa svake strane i ograda na rubovima – rekao je za "eKapiju" direktor "Ozona" Enes Konjalić.

Konjalić dodaje da je u sklopu garažnog prostora predviđeno 200 parking mjesta.

- Projekt nogometnog stadiona je izradila firma "Dom projekt" iz Travnika, a izvođač radova je "Ozon" – ističe sugovornik "eKapije".

Izgradnjom nogometnog stadiona i realizacijom kompletnog projekta bit će upotpunjena sportsko-turistička ponuda. Također, ostvarit će se i dugogodišnja želja svih ljubitelja Vlašića da se na ovoj planini ponovo održavaju pripreme poznatih nogometnih i drugih sportskih ekipa.

- "Ozon", kao i do sada, ima samo razvojne projekte, pa tako u narednom periodu planiramo i proširenje ponude ski staza i poboljšanje uvjeta vertikalnog transporta kroz instalaciju sjedešnica – dodao je Konjalić.

Sportski turizam na Vlašiću iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju i zauzima jednu od najvažnijih destinacija turističke ponude u ŽSB.

Koliko je ova planina popularna za rekreaciju, kao i pripreme reprezentacija govori i to što su u posljednje vrijeme i drugi investitori ulagali u potrebne kapacitete, poput dvorane "Sunce" ili turističkog naselja "Eko-Fis Vlašić". /travnicki.ba i ekapija.com/

 

Izvor fotografija: ekapija.com

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa