.

Široki Brijeg, Željezničar i Sarajevo danas igraju uzvratne utakmice Europske lige

06 Srpanj 2017

Nogometaši Željezničara, Sarajeva i Širokog Brijega danas igraju uzvratne utakmice 1. pretkola Europske lige.

Sva tri bosanskohercegovačka predstavnika u prvim susretima ostvarili su rezultate koje im daju realne šanse za prolazak u dalje natjecanje.

Najveću prednost ostvario je pobjednik Kupa BiH Široki Brijeg, koji će na gostovanju u kazahstanskom Šimkentu (17 sati) braniti dva gola prednosti protiv ekipe Ordabasy.

Trener Goran Sablić ističe da neće biti lako u uzvratu i poziva na oprez protiv trenutno trećeplasirane ekipe u prvenstvu Kazahstana, koje je u toku.

- Ranije sam rekao da s 2:0 iz prve utakmice ništa nije riješeno i da moramo ostati pribrani u uzvratu. Ne smijemo se opustiti ili poletjeti - kazao je Goran Sablić.

Nogometaši Željezničara gostuju u Podgorici protiv ekipe Zete. U prvom susretu viceprvaka BiH i Crne Gore "plavi" su prije sedam na Grbavici slavili golom Lendrića s minimalnih 1:0.

Trener Željezničara Slavko Petrović se nada kako će njegova ekipa ponoviti igru iz prvog susreta.

- U prvoj utakmici smo odigrali dosta dobro i požrtvovan. Ako ponovimo igru iz susreta na Grbavici biće nam mnogo lakše. Nadam se prolasku u naredni krug - kazao je Petrović.

Susret će se igrati od 20.30 sati.

Nogometaši Sarajeva sutra na Koševu dočekuju moldavsku ekipu Zaria Balti, od koje su prije sedam dana u Kišinjevu poraženi sa 2:1.

U redovima Sarajeva smatraju da je rezultat dostižan i s velikim optimizmom očekuju utakmicu. Trener Mehmed Janjoš kazao je da se njegovom timu otvaraju "velike šanse i da će učiniti sve za prolazak u drugo pretkolo".

- Igramo protiv zahtjevnog protivnika. Zaria je vrlo iskusna ekipa, koja itekako zna da drži loptu. Od nas će tražiti maksimum napora da ostvarimo povoljan rezultat. Sarajevo mora igrati agresivno, moramo napadati i postići gol da bismo prošli dalje - kazao je Janjoš.

Susret će se igrati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20 sati.

/ba.n1info.com/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa